eStire.ro

Articol actualizat la: 28 November 2018, 15:24

Iubirea pândeşte după colţ: câţi kilometri ne despart de sufletul pereche?

Iubirea pândeşte după colţ: câţi kilometri ne despart de sufletul pereche?

Cei care îşi caută dragostea o găsesc adesea la o aruncătură de băţ, conform unui studiu realizat de Lovoo, companie producătoare a unei aplicaţii de dating care le oferă utilizatorilor posibilitatea să-şi descopere perechea în zona în care locuiesc

Destinul are legătură şi cu proximitatea, arată concluziile sondajului realizat pe 2.000 de persoane. Astfel, cercetarea a scos la iveală că cei mai mulţi dintre respondenţi îşi întâlniseră partenerul la o distanţă medie de 65 de kilometri de locul unde aveau domiciliul. Iar cel mai adesea se pare că ajungem să ne descoperim  viitorul partener în timpul ieşirilor cu amicii în oraş sau în zona în care locuim. Mai exact, 38% din participanţii la studiu se îndrăgostiseră de persoane din acelaşi oraş, în timp ce unul din cinci locuiau în acelaşi cartier la momentul întâlnirii. 

Aproximativ 16% din cei chestionaţi au mărturisit că le-a fost greu să menţină o relaţie din cauza distanţei prea mari de partener, dar că au trecut peste acest impediment atunci când au realizat că persoana merită efortul. 

Pe de altă parte, 18% au declarat că încearcă în mod deliberat să-şi găsească un iubit sau o iubită cât mai aproape de casă, eventual pe o rază de 38 de kilometri. Mai mult, aproape jumătate din cei care au luat parte la sondaj (48%) au recunoscut că evită relaţiile la distanţă pentru că sunt prea dificile şi costisitoare, în timp ce 36% au spus că şi-ar alege un partener din imediata apropiere a casei, dacă acest lucru ar fi posibil.

Totuşi, 68% au recunscut că distanţa nu ar trebui să fie relevantă atunci când vine vorba de dragoste, iar 57% au spus că ar fi fost dispuşi să călătorească oriunde în lume pentru a fi alături de actualul partener.
 

Citeşte şi:

Eşecul sentimental, între moştenire şi frica de a face o schimbare

Căsătorie în bucătărie, amor la cuptor

VIDEO Ce se întâmplă când zeci de femei mimează orgasmul într-un restaurant?

Sursa: Adevarul