eStire.ro

Articol actualizat la: 09 December 2018, 14:47

Abordarea chineză a modei

Abordarea chineză a modei
 

Abordare neconformistă a modei în China: modele cu măşti faţă prezintă cele mai recente colecţii pe podiumul de prezentare, în Nanjing.

Rochii elegante, albe, de seară şi bijuterii spectaculoase din aur, accesorizate cu măşti medicale, aceasta a fost imaginea propusă pasionatelor de modă prezente.
În timp ce la Londra şi Paris, măştile albe au tot fost folosite ca un „cârlig” pentru publicitate, pe podiumul chinez au fost o necesitate şi nu un moft de marketing.

Din cauza nivelului de poluare din Nanjing, capitala provinciei Jiangsu, recunoscută pentru smogul care domină atmosfera, măştile au devenit obligatorii odată de oficialii au dispus o astfel de măsură. Prezentările care au avut loc afară ar fi putut dăuna sănătăţii modelelor, dar şi audienţei, aşa că masca de protecţie a devenit un „must-have” al momentului.

Aerul extrem de poluat a devenit o chestiune stringentă, mai ales în zonele populate de foarte mulţi oameni. Emisiile de dioxid de carbon din aer au ajuns la un nivel de 40 de ori mai mare decât cel obişnuit în unele zone, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În Nanjing, dar şi în Beijing, situaţia se înrăutăţeşte în timpul iernii din cauza folosirii excesive a tehnologiei, dar şi pentru că urbanizarea industrializată şi rapidă a ţării afectează mediul înconjurător.

Nu doar moda este afectată de norii otrăvitori, cât şi zborurile către China care sunt din ce în ce mai des anulate. 

Citeşte şi:

Ipocrizia din moda plus-size

Manechine cu dizabilităţi reamintesc oamenilor că nimeni nu este perfect

Sursa: Adevarul