eStire.ro

Articol actualizat la: 04 December 2018, 15:53

FOTO Patru moduri în care poţi reinventa un costum clasic

FOTO Patru moduri în care poţi reinventa un costum clasic
 

Cumpărarea unui costum obişnuit presupune cheltuirea unei sume destul de piperate, însă bărbaţii îndrăzneţi se pot folosi de câteva trucuri pentru a oferi un aer nou ţinutei clasice

Într-o lume perfectă, fără urmă de criză financiară, un domn ar trebui să aibă suficiente costume pentru a putea să facă faţă celor mai diverse evenimente. Dar pentru că nu trăim într-o lume perfectă, trebuie să fim inventivi şi să ne descurcăm cu ce avem, chiar dacă asta înseamnă o garderobă cu câteva costume clasice, destul de terne. Creatorul unei linii de accesorii destinate bărbaţilor, Jesse Chao, a oferit publicaţiei Business Insider câteva idei pentru a transforma un costum plictisitor într-unul mereu la modă.

Şosetele

Bărbaţii cu simţul umorului pot renunţa să-şi mai asorteze şosetele cu cravata sau să poarte numai ciorapi în culori închise. O pereche de şosete cu un model în carouri, interesant, viu colorat, va acţiona ca un magnet asupra celor din jur şi va scoate în evidenţă. Totuşi, nu exageraţi. Modelele cu ursuleţi sau iepuraşi sunt potrivite pentru copii.  

FOTO Business Insider

Batista de buzunar

Contrar credinţei celor mai mulţi bărbaţi, batista de buzunar nu oferă un aer demodat, ci unul şic, mai ales când peticul pus în buzunarul de la piept are un model interesant şi nu se asortează cu cravata. În funcţie de culoare, de model, de felul în care este împăturită, batista poate oferi o imagine relaxată sau una serioasă, dar şic.

FOTO Business Insider

Butoni vintage

Spre deosebire de butonii clasici, foarte simpli, cei vintage conferă unei cămăşi un farmec aparte. Butonii confecţionaţi din email, cu diverse figure pictate, sunt preferaţii designerului Jesse Chao. „Dacă nu găsiţi genul ăsta de accesoriu în magazine, pe eBay există o mulţimwe de modele, la mai puţin de 20 de dolari perechea“, spune acesta.

FOTO Business Insider

Floarea înfiptă la rever

Nu trebuie să fie o floare naturală, ci una artificială, într-o culoare care să iasă în evidenţă. Chiar dacă ar putea să pară prea mult pentru unii domni, accesoriul floral este în vogă la acest moment, spune Jesse Chao. Un site care vinde astfel de flori pentru rever, la un preţ foarte rezonabil, este etsy.com, recomandă designerul.  

FOTO Business Insider

Sursa: Adevarul