eStire.ro

Articol actualizat la: 14 December 2018, 14:11

De Sărbătorile de Crăciun se fac copiii

De Sărbătorile de Crăciun se fac copiii

Sărbătorile de iarnă reprezintă sezonul preferat nu doar al copiilor, ci şi al cuplurilor când vine vorba de conceperea unui nou membru al familie.

Cercetări realizate recent în Marea Britanie indică faptul că majoritatea zilelor de naştere pică în luna septembrie, ceea ce face din decembrie luna favorită pentru concepere.

Unii părinţi planifică să conceapă copilul în decembrie, pentru ca acesta să se nască în septembrie, lucru care îi va permite să se numere printre cei mai mari copii din clasă când va merge la şcoală. S-a dovedit că acest detaliu oferă un avantaj academic, potrivit „Daily Mail”.

Dar sunt multe alte cupluri cu diverse probleme de fertilitate care nu sunt atât de norocoase să-şi poată plănui conceperea. Aşa că luna decembrie apare ca o oportunitate excelentă pentru care care încearcă să aibă copii, concluzionează şi specialista Jo Hemmings.

„Dacă încerci să rămâi însărcinată, perioada Crăciunului este cea mai potrivită pentru a petrece cât mai mult timp împreună. Iar frigul de afară asigură o calitate mai bună a spermei, de asemenea”, a spus aceasta.

„Încercarea de a concepe pune multă presiune pe cupluri, aşa că perioada aceasta poate ajuta, îi poate linişti un pic pe aceştia, ca să se bucure de experienţă”, adaugă specialista.

Jo recomandă femeilor să scoată tot ce este mai bun dintr-o situaţie de acest gen şi să nu transforme totul într-o obligaţie.

Lista motivelor pentru care luna decembrie este cea mai populară când vine vorba de concepere este mai lungă. Aici intră şi evenimente neplanificate, pentru că sezonul sărbătorilor este şi sezonul în care băuturile sunt la discreţie, iar multele vizite şi obligaţii pot face partenerii să uite de metodele contraceptive. 

Sursa: Adevarul