eStire.ro

Articol actualizat la: 12 December 2018, 17:38

Spa-ul care tratează mahmureala cu perfuzii şi pături calde

Spa-ul care tratează mahmureala cu perfuzii şi pături calde

La „Staţia de hidratare”, din Atlanta, în fiecare duminică dimineaţă pot fi întâlniţi zeci de oameni care stau întinşi pe scaune rabatabile, cu perfuzii în mâini. Nu sunt bolnavi, ci doar mahmuri şi au venit să se trateze cu cocteiluri de vitamine.

Singura dorinţă a „pacienţilor” este să nu fi băut atât de mult cu o seară în urmă. Dar ghinionul lor s-a transformat în noroc odată cu deschiderea clinicii care tratează urmele pe care le lasă o noapte grea. Ideea locului este ca persoanele care ajung aici să se simtă ca la spa, doar că în loc de masaje cu uleiuri se fac perfuzii cu apă sărată şi cocteiluri de vitamine, precum şi pastile împotriva greţurilor matinale.

Tratamentul costă 29 de dolari şi a devenit atât de popular în Atlanta că „Staţia de hidratare” îşi deschide un alt centru, la doar nouă luni după ce prima a fost lansată, potrivit Business Insider.

Fondatorul afacerii, Keith McDermott, descrie conceptul său ca o combinaţie reuşită între un spa şi un centru medical. Locul atrage o serie de atleţi şi petrecăreţi profesionişti, în funcţie de ziua săptămânii.

În weekenduri, în jur de 75% din clientelă este mahmură, spune McDermott.

Deşi şi-ar dori să atragă cât mai mulţi atleţi şi sportivi, care vin aici pentru un boom de vitamine, nu vrea să descurajeze nici petrecăreţii care şi-au găsit o adevărată alinare în acest.

Clienţii vindecaţi de afecţiunea grea, numită mahmureală, sunt extrem de mulţumiţi de serviciile existente în „Staţia de hidratare”, motiv pentru care există numeroase poze postate de aceştia pe reţelele sociale. Practic, promovarea locului nu a avut nevoie de nicio campanie publicitară, totul a venit de la sine cu ajutorul clienţilor „vindecaţi”.

Cel mai popular pachet se numeşte „Baptism” şi costă 29 de dolari, care include o perfuzie şi 15 minute de oxigen. O perfuzie este echivalentul a peste şapte litri de apă, spune McDermott.

Tratamentele durează, în medie, 45 de minute şi sunt administrate de paramedici care lucrează part-time pentru „Staţia de hidratare”. Pentru ca timpul să treacă plăcut şi repede, clienţii se pot juca pe tabletele puse la dispoziţie sau se pot uita la televizor.

„Oamenii au o teamă înnăscută de ace şi când vin aici, mai ales dacă nu au mai făcut perfuzii niciodată, încercăm să le facem şederea cât mai uşoară”, a spus acesta.
Totul a început de la o mahmureală

Înainte de a deschide spa-ul pentru mahmureală, McDermott lucra în domeniul energiei electrice. I-a venit ideea cu şapte ani în urmă, la o nuntă, când el şi mulţi dintre invitaţi au fost mahmuri toată ziua, după ce au exagerat cu o seară înainte, la repetiţii.

„Ne jucam golf a doua zi şi mirele mi-a zis că este o asistentă care face perfuzii tuturor care se simţeau rău, ca să treacă peste mahmureală. M-am simţit incredibil după, la fel şi invitaţii”, îşi aminteşte patronul „Staţiei de hidratare”.

După nuntă, a realizat că este tipul de serviciu pentru care oamenii ar plăti, deci este o idee bună de afacere. A văzut că mai existau astfel de locuri prin Statele Unite, dar nicăieri în Atlanta, în afară de spitale.

A început să-şi construiască echipa din medici şi în luna martie a deschis primul său loc de acest gen. Când se gândea la designul clinicii, presupunea că oamenii vor prefera intimitatea unei rezerve, dar s-a dovedit că vor exact opusul.

„Oamenii vin aici şi vor să vorbească despre «maratoanele», vor să împărtăşească toate detaliile. Au fost chiar şi persoane care s-au cunoscut aici şi au ieşit în oraş împreună”, spune acesta.

„Ies în oraş, se duc la întâlniri sâmbăta, iar duminică dimineaţă sunt aici. A devenit un obicei social”, crede McDermott.

Citeşte şi:

Ghid pentru a scăpa rapid de mahmureală

Remedii pentru mahmureală, Bloody Mary cu peşte

Un vaccin revoluţionar poate vindeca alcoolismul

Sursa: Adevarul