eStire.ro

Articol actualizat la: 30 November 2018, 10:11

Cel mai primitor oraş din Europa

Cel mai primitor oraş din Europa

Bulevardele întinse, bucatele cu gust de paprika şi zâmbetele localnicilor au transformat Budapesta, capitala Ungariei, în cel mai primitor oraş de pe bătrânul continent, în 2013.

Situată pe ambele maluri ale Dunării, Budapesta s-a bucurat de aprecierea turiştilor care i-au călcat pragul şi a câştigat, în cadrul unui concurs desfăşurat de editorii ghidului online housetrip.com, titlul de cea mai ospitalieră metropolă europeană.  

Peste 130.000 de vizitatori, aventurieri porniţi într-un ocol al Europei, au acordat premiul cel mare capitalei ungureşti datorită preţurilor relativ scăzute practicate de comericianţi. „Budapesta a rămas cea mai avantajoasă opţiune datorită costurilor scăzute. Călătorii simt că primesc pentru ceea ce plătesc, sentiment ce conferă o mulţumire interioară“, a explicat Arnaud Bertrand, managerul ghidului turistic britanic housetrip.com.

Datorită climei plăcute şi raportului avantajos calitate-preţ al serviciilor oferite, Lisabona a obţinut locul doi în competiţie, în timp ce poziţia cu numărul trei a revenit Amsterdamului, potrivit cnn.com.

Chiar dacă ungurii au acumulat cel mai mare punctaj, în clasamentele realizate pe sezon, Budapesta fost surclasată de Paris, Roma, Amsterdam şi Berlin. Potrivit datelor emise de cronicarii site-ului britanic, capitala Franţei a câştigat titlul de cea mai ospitalieră metropolă în primăvară, iar Roma a fost considerătă destinaţia ideală în sezonul cald, de vară. În Amsterdam şi Berlin, turiştii au preferat să se aventureze în sezonul rece, pe timpul toamnei şi iernii.

Topul celor mai ospitaliere oraşe europene:

Budapesta Lisabona Amsterdam Paris Roma Berlin Madrid

 

Citeşte şi:

TOP Cele mai primitoare ţări din lume

Care este destinaţia europeană perfectă pentru vacanţele de weekend ? 

FOTO Budapesta, ieri şi azi - călătorie în timp prin capitala Ungariei 

Sursa: Adevarul