eStire.ro

Articol actualizat la: 07 January 2018, 20:46

Planificarea unei vacanţe durează 18 zile

Planificarea unei vacanţe durează 18 zile

Documentarea şi planificarea unei vacanţe consumă mai mult timp şi energie decât vacanţa în sine, după cum arată noi studii. Totalul timpului petrecut: 18 zile.

Pentru o vacanţă de şase zile, oamenii se consumă planificând, documentând şi asigurându-se de toate detaliile timp de 18 zile. 

Potrivit unui studiu, în medie, o persoană va rezerva o vacanţă de 10 nopţi, după multe căutări, unele şi cu 12 luni în avans. 

Primele două zile ale vacanţei sunt, de obicei, petrecute în încercarea de relaxare, în timp ce ultimele două zile sunt cuprinse de spaima reîntoarcerii. 
.
Studiul a mai arătat că oamenii au nevoie de 14 zile pentru a alege destinaţia finală, în timp ce 19% îşi rezervă următoarea vacanţă imediat după ce s-au întors din prima. 

Urmează alte 13 ore petrecute în căutarea cazării perfecte, iar 11 ore sunt dedicate metodelor de transport care vor fi folosite în timpul liber. 

Cumpărăturile necesare pentru vacanţă mai durează alte 11 ore, în timp ce spălatul şi călcatul hainelor mai răpesc alte nouă ore. Femeile petrec timp suplimentar la saloane, pentru şedinţe de cosmetică sau pentru obţinerea bronzului artificial. 

Iar, în final, bagajele în sine ocupă alte două zile, cu pauze. Întârzierile, bagaje pierdute şi vremea rea sunt câteva dintre motivele principale de îngrijorare. Nici perspectiva rătăcirii prin destinaţii necunoscute nu este străină de puţini călători. 

20% din călătorii chestionaţi au recunoscut că există mereu certuri cu partenerul, în vacanţă, din cauza nepotrivirii de interese. De la activităţi la restaurant, există multe posibilităţi de ceartă. 

Limba străină dintr-o ţară străină, meniurile locale greu de înţeles, arsurile cauzate de soare şi bani prea puţini pentru vacanţă sunt alte motive pentru care oamenii nu se bucură pe cât ar trebui de vacanţa lor. 
 

 

Sursa: Adevarul