eStire.ro

Articol actualizat la: 22 January 2018, 16:02

„Nu ne mai tăiaţi respiraţia“. Mai mulţi bucureşteni fac un flashmob pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de „mutilarea“ parcului Herăstrău

„Nu ne mai tăiaţi respiraţia“. Mai mulţi bucureşteni fac un flashmob pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de „mutilarea“ parcului Herăstrău

Mai mulţi bucureşteni vor protesta spontan la intrarea în parcul Herăstrău, de lângă Arcul de Triumf, într-un flashmob de jumătate de oră ce va începe la ora 16.30. Oamenii îşi exprimă nemulţumirea faţă de modul agresiv în care au fost toaletaţi zeci de copaci pe marginile principalei alei din parc.

Flashmobul a fost anunţat pe pagina de Facebook al organizaţiei de mediu Salvaţi Dunărea şi Delta, iar reacţia a pornit de la acţiunile de toaletare întreprinse de reprezentanţii municipalităţii din ultimele zile ce au vizat copacii bătrâni de pe marginea aleii principale din parcul Herăstrău din Capitală.

Remus Cernea a fost cel care a făcut acţiunea de toaletare publică şi a sesizat mai multe organe de control pentru a se vedea dacă acţiunea a fost sau nu corectă.

Deşi mai mulţi bucureşteni susţin că toaletarea a fost defapt o mutilare a copacilor şi a parcului, reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că este vorba de o încercare de a salva copacii, care sunt foarte bătrâni şi în pericol de a cădea. 

„Azi ieşim în parc să protestăm împotriva execuţiei fără judecată a copacilor din Herăstrău! Toaletarea făcută de Romprest distruge până la 100% din coronamentul copacilor! Apărăm copacii, apărăm parcul, apărăm plămânii copiilor noştri“, este prezentat protestul pe pagina de Facebook.

Mai puteţi citi:

„Se mutilează parcul Herăstrău“. Un bucureştean acuză Primăria de ilegalităţi. Muncipalitatea: „Toaletările sunt necesare pentru a salva copacii“

Un bucureştean a semnalat posibile ilegalităţi întreprinse de angajaţi ai unei firme de salubrizare ai cărei angajaţi toaletau copacii din parcul Herăstrău din Capitală. Primăria este acuzată că mutilează copacii, tăind masiv crengile şi acţionând chiar împotriva legislaţiei în vigoare.

FOTO PMB defrişează spaţii verzi: parcul din curtea spitalului Gomoiu, distrus. Municipalitatea: executantul lucrării, obligat să planteze 348 de arbori

Faptul că suntem pe penultimul loc din Europa în materie de spaţii verzi pare să nu mai îngrijoreze pe nimeni. Recent, parcul din incinta Spitalului de Copii Doctor Victor Gomoiu a fost distrus complet pentru a face loc extinderii şi modernizării spitalului. Cu toatea astea, municipalitatea asigură bucureştenii că spţiul verde va fi replantat.

 

Sursa: Adevarul