eStire.ro

Articol actualizat la: 21 January 2018, 19:40

FOTO Imagini din subteran: cum arată prima intersecţie finalizată pe Magistrala 5 de metrou

FOTO Imagini din subteran: cum arată prima intersecţie finalizată pe Magistrala 5 de metrou

După ce prima intersecţie de pe Magistrala 5 de metrou, Academia Militară - Orizont, cu tunel dublu finalizat, a fost terminată la începutul lunii ianuarie, utilizatorii forumului metrouusor au postat imagini din interiorul tunelului săpat de „cârtiţa“ Filofteia.

Lucrările la prima intersecţie au fost terminate pe 8 ianuarie, atunci când „cârtiţa“ Filofteia a finalizat execuţia tunelului cuprins între staţiile Academia Militară şi Orizont, pe firul doi.
 
Utilajul „Sfânta Filofteia“ a început execuţia tunelului dintre staţia Academia Militară către Orizont, pe firul doi, pe 21 octombrie.
 
Magistrala 5 de metrou prinde viaţă
 
Lucrările la tronsonul de metrou Drumul Taberei  – Eroilor, de pe Magistrala 5, au început efectiv în noiembrie 2011 şi urmează să fie gata în al doilea semetru din 2016.
 
Tronsonul ce va lega Drumul Taberei de centrul Capitalei va avea o lungime de 6,2 kilometri şi va număra zece staţii, iar costurile lucrărilor se ridică la aproximativ 260 milioane de euro, având ca sursă de finanţare un credit exern BEI (Banca Europeană de Investiţii) şi bugetul de stat. Potrivit planurilor Metrorex de extindere a reţelei de transport subteran, în 2030, în Bucureşti ar trebui să existe şapte magistrale şi aproape 100 de staţii de metrou.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 

 

Sursa: Adevarul