eStire.ro

Articol actualizat la: 20 January 2018, 11:24

Se sapă fundaţia unui nou mall, în Capitală. Cum va arăta centrul comercial din cartierul Titan, în valoare de 180 de milione de euro

Se sapă fundaţia unui nou mall, în Capitală. Cum va arăta centrul comercial din cartierul Titan, în valoare de 180 de milione de euro

Construirea centrului comercial ce ar urma să completeze vidul spaţiului de retail din zona de est a Bucureştiului începe astăzi. Cum este firesc, constructorii vor lucra la fundaţia viitorului mall, un imobil cu peste 200 de magazine în care oamenii de afaceri investesc circa 180 de milioane de euro.

Autorizaţia de construire a fost obţinută încă din septembrie 2013 şi include îmbunătăţirile la nivelul conceptului centrului comercial aduse de cei doi parteneri care vor dezvolta proiectul. Procedurile de licitaţie au fost, de asemenea, începute anul trecut, iar lucrările ar fi trebuit să înceapă în luna decembrie. 

„Contractul a fost semnat săptămâna trecută, firma de construcţii este de joi pe şantier, unde realizează curăţarea terenului şi conectarea la apă, canalizare şi electricitate. Luni (astăzi - n.red.) vor începe săpăturile propriu-zise“, au precizat pentru Ziarul Financiar reprezentanţii Sonae Sierra, unul dintre investitorii proiectului. 

Compania portugheză Sonae Sierra şi grupul de investiţii irlandez Caelum Development sunt cei care au anunţat din nou începerea lucrărilor de construcţie pentru cel mai nou centru comercial din Bucureşti, ParkLake Plaza, anul trecut.

Mallul va fi amplasat pe Bulevardul Liviu Rebreanu, în aproprierea Parcului şi Lacului Titan, din sectorul 3. Amplasat pe un teren de 8,2 hectare, achiziţionat de Caelum Development în 2006, centrul comercial va avea o suprafaţă închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi, cu peste 200 de magazine şi 2.700 de locuri de parcare la subsol. Investiţia este estimată la 180 de milioane de euro, iar lucrarea va fi finalizată la sfârşitului anului 2015.

Mai puteţi citi:

Încă un mall în Capitală, în sectorul 3. Cum va arăta ParkLake Plaza, mallul ce se va deschide în 2016 în cartierul Titan

La doar o lună de la inaugurarea mallului Promenada, investitori irlandezi şi portughezi anunţă începerea construcţiei unui nou centru comercial în Bucureşti: ParkLake Plaza va fi deschis în 2016, în cartierul Titan din Sectorul 3.

FOTO VIDEO Promenada, singurul mall construit în criză: 140 de magazine şi zone de divertisment

Cel mai nou mall din Capitală şi-a deschis oficial porţile pentru bucureşteni pe 17 octombrie, la ora 10.00. Însă ziua de joi marchează doar începutul unui flux impresionant de cumpărători în zona de nord a Bucureştiului: reprezentanţii mallului se aşteaptă ca peste 30.000 de oameni să treacă zilnic pragul centrului comercial. De asemenea, ei estimează veniturile anuale provenite din chirii în jurul sumei de 11 milioane de euro.

 

Sursa: Adevarul