eStire.ro

Articol actualizat la: 16 May 2018, 14:20

Dăncilă, răspuns la întrebarea pusă de Dragnea: Iohannis nu mi-a mai cerut demisia. I-am spus că mi s-a părut inoportună cererea sa

Dăncilă, răspuns la întrebarea pusă de Dragnea: Iohannis nu mi-a mai cerut demisia. I-am spus că mi s-a părut inoportună cererea sa

Liderul PSD Liviu Dragnea a intervenit, miercuri, în mijlocul declaraţiilor pe care premierul le dădea la Parlament, a întrerupt un reporter care voia să îi adreseze o întrebare şi a întrebat-o el pe Viorica Dăncilă dacă Iohannis i-a mai cerut demisia la ultima întrevedere. Dăncilă a negat că şeful statului i-ar mai fi  erut demisia.

Întrebată de jurnalişti, pe holurile Parlamentului, cum a decurs discuţia de marţi de la Cotroceni, Viorica Dăncilă a spus că a fost o discuţie bună, interinstituţională. În timp ce un reporter îi adresa premierului o altă întrebare, Liviu Dragnea a intervenit şi a întrebat-o pe Viorica Dăncilă dacă preşedintele Iohannis i-a cerut, din nou, demisia.

„Staţi, că vreau să pun şi eu o întrebare: v-a mai cerut demisia?”, a întrebat liderul PSD. Dăncila i-a răspuns că nu şi că i-a transmis lui Iohannis că a considerat inoportună solicitarea sa. „Nu, domnul preşedinte nu mi-a mai cerut demisia, dar mi s-a părut inoportună chiar cererea demisiei de către domnul preşedinte şi i-am spus acest lucru”, a subliniat Dăncilă.

Întrebată dacă şeful statului a discutat din poziţia de „tătuc”, aşa cum s-a exprimat Liviu Dragnea într-o declaraţie publică, Dăncilă a explicat că "a fost o discuţie din punct de vedere al preşedintelui şi din punct de vedere al prim-ministrului”.

„A fost o discuţie din punct de vedere al preşedintelui şi din punct de vedere al prim-ministrului, un prim-ministru care are un program de guvernare în care avem şi un capitol legat de politică externă pe care l-a votat Parlamentul României şi pe care Ministerul Afacerilor Externe şi Guvernul trebuie să îl pună în practică”, a conchis Dăncliă. 

Sursa: Adevarul