eStire.ro

Articol actualizat la: 22 January 2018, 08:16

Poliţiştii au descins în casa hackerului Guccifer din Arad, care a spart adresa de e-mail a şefului SRI, George Maior

Poliţiştii au descins în casa hackerului Guccifer din Arad, care a spart adresa de e-mail a şefului SRI, George Maior

Celebrul hacker cunoscut sub numele Guccifer, care a spart adresa de e-mail a şefului SRI, George Maior, a fost săltat de procurorii DIICOT din Arad, în urma unei percheziţii domiciliare. Guccifer este suspectat că a accesat în mod repetat şi fără drept conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România.

Concret, „în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, învinuitul L.M.L  a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

De asemenea, Guccifer „ar fi transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi divulgat, ulterior, conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor vizate”, se mai arată în comunicat.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au cooperat cu autorităţi din Statele Unite ale Americii (SUA). Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale.


 

Sursa: Adevarul