eStire.ro

Articol actualizat la: 22 January 2018, 10:28

Ponta: Am decis înlocuirea din funcţie a domnului Chiper. Voi solicita înlocuirea şefului STS şi ROMATSA

Ponta: Am decis înlocuirea din funcţie a domnului Chiper. Voi solicita înlocuirea şefului STS şi ROMATSA

Premierul Victor Ponta susţine miercuri o declaraţie de presă, începând cu ora 11.00, la Palatul Victoria.Şeful Executivului va prezenta rezultatele parţiale ale anchetei în cazul accidentului aviatic de luni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

Urmăreşte în direct declaraţiile premierului:

Concluzii preliminare ale raportului MAI.  Prezint condoleanţe, în numele Guvernului, familiilor.  Este evident o tragedie. Am constatat, în baza raportului înctomit de Gabriel Oprea, că au existat deficienţe inacceptabile. Toate aceste lucruri necesită anumite responsabilităţi şi îmbunătăţiri ale sistemului de intervenţie.

Veţi găsi toate datele seci ale modului în care s-ai desfăşurat lucrurile. Trei instituţii importante: MAI, ROMATSA şi STS lucrurile au funcţionat innacceptabil de încet, fără asumare responsabilităţii. Am decis înlocuirea din funcţie a secretarului de stat, domnul Chiper. Am solicitat înlocuirea directorului ROMATSA şi a directorului de operaţiuni. Şi voi solicita, în calitate de vicepreşedinte al CSAT, înlocuirea şefului STS.

Aceste responsabilităţi trebuie asumate, ca un semnal extrem de clar că există o responsabilitate, iar aceste instituţii trebuie să beneficieze de oameni cât mai responsabili, cxare să-şi asume anumite lucruri. În viitor, intervenţia trebuie să se bfacă mai rapid şi mai eficient. Consider că intervenţia de luni a fost un eşec, indiferent de vreme. Mă bucur totuşi că au fost salvate câteva vieţi.

Dacă în cazul tragediei din Muntenegru România a dovedit că poate să-şi ajute cetăţenii, în acest caz a fost un eşec.  Voi propune decorarea celor 5 supravieţuitori, cât şi a celor care i-au identificat. Fiecare dintre instituţiile care nu au funcţionat la nivelul aşteptat, vor suferi schimbări.


Potrivit unor surse politice, ministrul Radu Stroe, şeful ROMATSA Aleodor Frâncu şi şeful STS Marcel Opriş riscă să fie demişi din funcţiile pe care le ocupă.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat astăzi, a ieşirea din sediul MAI, răspunzând unor întrebări, că nu crede că va fi schimbat din funcţie şi că nu intenţionează să demisioneze.

Întrebat, la ieşirea din sediul Ministerului Afacerilor Interne, dacă va fi schimbat de liberali, Radu Stroe a răspuns: „Nu ştiu, nu cred, mă duc acum la Guvern“.

Totodată, întrebat dacă intenţionează să îşi dea demisia, Stroe a răspuns: "Nu".

 

 

Sursa: Adevarul