eStire.ro

Articol actualizat la: 22 January 2018, 17:02

Predoiu: Voi face plângere penală împotriva lui Stroe, Mănescu şi Nicolaescu

Predoiu: Voi face plângere penală împotriva lui Stroe, Mănescu şi Nicolaescu

Prim-viceprşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a anunţat miercuri că va depune o plângere penală împotriva miniştrilor Radu Stroe, Ramona Mănescu şi Eugen Nicolaescu pentru modul în care au gestionat operaţiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic de luni.

„În primul rând, ministrul Stroe trebuia să organizeze de îndată o celulă de criză la MAI. Ministrul Mănescu avea obligaţia să coordoneze ROMATSA, responsabilă pentru salvare în astfel de situaţii. Conduce la minister, tot conform legii, un centru ministerial pentru situaţii de urgenţă. Ministrul Nicolăescu ştia de modul în care se desfăşoară aceste operaţiuni de transplant şi nu a făcut nimic. Nu ne vom opri aici, voi formula plângere penală împotriva miniştrilor pentru neglijenţă în serviciu, pentru că cineva trebuie să plătească dacă s-a încălcat legea. Eu cred că s-a încălcat legea“, a spus Predoiu.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PDL, premierul trebuia să îi demită pe miniştrii incompetenţi. „Domnul Ponta stătea liniştit şi dădea interviuri la tv în timp ce oamenii mureau. Domnul Ponta se dovedeşte din nou lider slab, trebuie să demită tot ce este sub el care s-a făcut responsabil de accident“, a adăugat Predoiu.

Secretarul de stat din MAI Cătălin Chiper a fost demis iar şefului STS, Marcel Opriş este la un pas de a părăsi fotoliul pe care îl ocupă. De asemenea, şefii ROMATSA şi IGSU au decis să demisioneze astăzi după ce Victor Ponta a prezentat concluzia raportului în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Premierul nu a spus însă nimic despre ministrul de Interne, Radu Stroe, cel care s-a întrecut într-o serie de gafe după prăbuşirea avionului.
 

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat astăzi, a ieşirea din sediul MAI, răspunzând unor întrebări, că nu crede că va fi schimbat din funcţie şi că nu intenţionează să demisioneze: „Nu ştiu, nu cred, mă duc acum la Guvern“.

Totodată, întrebat dacă intenţionează să îşi dea demisia, Stroe a răspuns: "Nu".

Citiţi mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Radu Stroe, ministrul care ar trebui demis pentru bâlbâieli în accidentul aviatic: „Nu demisionez“ Reacţia ministrul de Interne Radu Stroe în urma accidentului aviatic din munţii Apuseni poate fi rezumată astfel: bâlbe, gafe şi declaraţii contradictorii. Radu Stroe este ministrul care nu şi-a asumat nimic, dar care nu se gândeşte la demisie.

EDITORIAL Să murim liniştiţi. Se va face anchetă! Statul român nu este altceva decât o sumă de instituţii sugrumate de incompetenţă şi de interese politice. Desigur, asta nu reprezintă vreun mare secret şi, tocmai pentru că o ştim cu toţii atât de bine, ne-am luat prostul obicei de a tolera senini această cruntă realitate.

ROMATSA, raport preliminar: Aeronava BN2 emitea un semnal de urgenţă care trebuia decriptat la Moscova, ceea ce nu s-a întâmplat Un raport preliminar al ROMATSA precizează faptul că au existat informaţii de la aparatele aflate in zbor că avionul prăbuşit avea funcţională staţia de transmitere a unui semnal in caz de urgenţă, însă semnalul trebuia decriptat la Moscova, ceea ce nu s-a întâmplat deoarece experţii nu au răspuns apelurilor telefonice şi mesajelor electronice ale părţii române.

  
 

Sursa: Adevarul