eStire.ro

Articol actualizat la: 21 January 2018, 08:32

AVERTIZARE Cod galben de ceaţă şi de polei pentru mai multe judeţe din ţară

AVERTIZARE Cod galben de ceaţă şi de polei pentru mai multe judeţe din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, două avertizări de Cod galben, una de polei şi una de ceaţă, valabile pentru mai multe judeţe din ţară.

Judeţele Harghita, Alba şi Covasna, inclusiv municipiul Miercurea Ciuc şi drumurile naţionale şi europene aferente, se află sub avertizare de Cod galben de ceaţă, valabilă până la ora 11.00. 

Din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.
 
Specialiştii au mai precizat că zone din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău, Galaţi şi Vrancea, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente, se află până la ora 14.00 sub Cod galben de polei. 
 
Meteorologii au emis o estimare a vremii pentru perioada 20 ianuarie - 2 februarie. 

Vreme în proces de răcire

În următoarele zile, temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade Celsius şi vor fi precipitaţii mixte în aproape toată ţara. 

De săptămâna viitoare s-ar putea încălzi din nou. La finalul acestei săptămâni sunt aşteptate atât ninsori, cât şi ger, urmând să avem primul weekend cu zăpadă la munte.
 

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Prognoza pentru două săptămâni: temperaturile scad chiar şi cu 10 grade şi sunt aşteptate ninsorile

Meteorologii au emis o estimare a vremii pentru perioada 20 ianuarie - 2 februarie. În următoarele zile, temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade Celsius şi vor fi precipitaţii mixte în aproape toată ţara. De săptămâna viitoare s-ar putea încălzi din nou.

Vin ninsorile şi gerul. Prognoza pentru următoarele trei luni

Luna ianuarie a anului 2013 vine cu temperaturi mai mici decât în mod normal în această perioadă, însă în februarie şi martie acestea se vor apropia de normele climatologice. În primele două luni din 2014 cantităţile de precipitaţii  vor fi în general apropiate de medie, însă în martie acestea vor fi mai mari.

 

Sursa: Adevarul