eStire.ro

Articol actualizat la: 20 January 2018, 07:34

METEO Avertizări de Cod galben de polei, ceaţă şi vânt, emise pentru mai multe judeţe din ţară

METEO Avertizări de Cod galben de polei, ceaţă şi vânt, emise pentru mai multe judeţe din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni mai multe avertizări de ceaţă, polei şi vânt. Specialiştii anunţă că pe Autostrada Soarelui se circulă cu dificultate din cauza ceţii.

Specialiştii au emis o avertizare de Cod galben de vânt, valabilă până la ora 8.30, pentru Clisura Dunării, zonele de deal şi Munţii Banatului din judeţul Caraş-Severin, zonele de deal din judeţul Arad, jumătatea sudică a judeţului Timiş.

Arii extinse din Dobrogea (inclusiv Autostrada A2) se află, până la ora 9.00, sub Cod galben de ceaţă care va determina scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Totodată, izolat va fi burniţă.

De asemenea, zone din judeţul Botoşani, inclusiv drumurile naţionale şi europene, se află sub Cod galben de ploaie slabă şi polei. 

Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, poliţiştii recomandă şoferilor să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă şi să conducă cu prudenţă sporită şi viteză adaptată permanent la condiţiile meteo-rutiere. 

Mai mult, ţinând cont de faptul că temperaturile sunt scăzute în unele zone ale ţării, conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza pe porţiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Prognoza pentru două săptămâni. Meteorologii susţin că vin zăpezile

Specialiştii au emis luni prognoza meteo valabilă pentru perioada 13-26 ianuarie. Potrivit estimărilor, vremea va începe să se răcească începând cu 15-16 ianuarie. De asemenea, tot din această perioadă sunt aşteptate şi precipitaţiile, la început sub formă de ploaie după care sub formă de ninsoare.

 
Luna ianuarie a anului 2013 vine cu temperaturi mai mici decât în mod normal în această perioadă, însă în februarie şi martie acestea se vor apropia de normele climatologice. În primele două luni din 2014 cantităţile de precipitaţii  vor fi în general apropiate de medie, însă în martie acestea vor fi mai mari.
Sursa: Adevarul