eStire.ro

Actualizat la: 18 Decembrie 2017, 18:11

Colesterolul. Cum îl verificăm şi ce niveluri ne expun riscului de boli cardiovasculare

Colesterolul. Cum îl verificăm şi ce niveluri ne expun riscului de boli cardiovasculare

Sanatate

Afla cele mai noi stiri din Sanatate numai pe eStire.ro. Medicina, Dieta si fitness, Medicina naturista, Minte sanatoasa, Dormit, Politici si bani.

 • Ajutoare din natură pentru echilibrarea psihică

  Ajutoare din natură pentru echilibrarea psihică - Sanatate
  Te trezeşti des noaptea măcinat de gânduri legate de problemele financiare sau de stresul vieţii cotidiene? Pentru a combate aceste stări şi pentru a-ţi induce o senzaţie de linişte, apelează la farmacia naturii!
 • Cum te fereşti de energia negativă a celorlalţi

  Cum te fereşti de energia negativă a celorlalţi - Sanatate
  Întâlnim adesea oameni care emit energie negativă. Sentimentele lor sunt atât de puternice şi de apăsătoare, încât reuşesc să ni le transmită şi nouă. Din fericire, putem învăţa să le evităm.
 • De ce apar palpitaţiile cardiace

  De ce apar palpitaţiile cardiace - Sanatate
  Palpitaţiile sunt bătăi anormale ale inimii resimţite ca fiind incomode; inima începe să bată mai repede decât o face în mod normal. Deoarece palpitaţiile pot ascunde probleme de sănătate, iată ce le provoacă şi care sunt pricipalele cauze:
 • Remedii cu usturoi crud

  Remedii cu usturoi crud - Sanatate
  Căpăţâna de usturoi este la îndemâna oricui şi e atât de folosită în bucătărie, încât ajunge să fie neglijată ca leac. Adeseori e respinsă din farmacia naturistă din cauza mirosului persistent.
 • Cele mai sănătoase alimente pentru bărbaţi

  Cele mai sănătoase alimente pentru bărbaţi - Sanatate
  Pentru a fi sănătos ai nevoie de alimentaţie echilibrată, mişcare şi odihnă. Bărbaţii nu acordă atenţie acestora, însă metabolismul lor pare a fi mult mai rapid decât la femei.
 • INTERVIU Daniel David, psiholog: „Când facem cadouri, ne considerăm generoşi“

  INTERVIU Daniel David, psiholog: „Când facem cadouri, ne considerăm generoşi“ - Sanatate
  Psihologul şi psihoterapeutul Daniel David (45 de ani) explică de ce împărţim daruri de Crăciun şi cum, uneori, alegerea acestora modifică relaţiile cu noi înşine şi cu ceilalţi. Aduce vorba şi despre felul în care s-au schimbat aşteptările unor oameni, privitor la cadouri, după căderea regimului comunist
 • Capcanele etichetelor alimentare

  Capcanele etichetelor alimentare - Sanatate
  Suntem adesea induşi în eroare de etichete pe care scrie cu litere mari: „sănătos“, „dietetic“, „fără grăsimi“, „fără zahăr“ „natural“. Nu întotdeauna aceste afirmaţii sunt în totalitate adevărate.
 • Atuurile consumului de suc de morcovi

  Atuurile consumului de suc de morcovi - Sanatate
  Bucură-te de sănătatea la pahar pe care natura ţi-o pune la dispoziţie. Morcovul este una dintre cele mai sănătoase, vitaminizante şi gustoase legume. Sucul de morcovi îţi păstrează vederea bună, dar acesta nu este singurul avantaj pe care ţi-l oferă.
 • Dieta care întârzie îmbătrânirea

  Dieta care întârzie îmbătrânirea - Sanatate
  Consumul zilnic de alimente bogate în grăsimi, carbohidraţi şi de puţină apă te predispun la îmbătrânire prematură. O viaţă sănătoasă are nevoie în primul rând de o dietă echilibrată, de alimente cu preparare uşoară.
 • Cum ne afectează culorile pofta de mâncare

  Cum ne afectează culorile pofta de mâncare - Sanatate
  Oriunde ne uităm, suntem înconjuraţi de culori. Ştim deja că nuanţele ne influenţează starea de spirit, dar se pare că acestea au un impact şi asupra poftei de mâncare. În timp ce alimentele roşii şi portocalii pot stimula foamea, cele albastre o pot suprima.
 • Ce trebuie să faci dacă petreci mult timp în faţa calculatorului

  Ce trebuie să faci dacă petreci mult timp în faţa calculatorului - Sanatate
  Pentru mulţi dintre noi, statul în faţa calculatorului întreaga zi este un stil de viaţă – multe locuri de muncă implică folosirea laptopului. Însă, statul timp îndelungat pe scaun are efecte negative asupra posturii şi, implicit, asupra sănătăţii.
 • Când devin ciupercile toxice

  Când devin ciupercile toxice - Sanatate
  Gustoase, săţioase, ciupercile pot să înlocuiască cu succes carnea în diferite preparate, însă dacă nu eşti atent pot fi destul de periculoase.
 • Ce trebuie să ştii despre medicamente

  Ce trebuie să ştii despre medicamente - Sanatate
  Este greu de imaginat cum ar fi viaţa noastră fără medicamente. Vitale pentru tratamentele bolilor cronice, acestea sunt necesare şi în numeroase probleme de sănătate acute. Indiferent pentru ce urmezi terapii medicamentoase, reţine că acestea au efecte adverse şi că pot face mai mult rău decât bine atunci când nu ţii cont de unele aspecte.
 • Dieta bogată în proteine te ajută să slăbeşti rapid

  Dieta bogată în proteine te ajută să slăbeşti rapid - Sanatate
  Femeile au nevoie de cel puţin 50 de grame de proteine pe zi, în timp ce bărbaţii, de 60. O dietă bogată în proteine poate să-ţi dea energia de care ai nevoie, senzaţia de saţietate prelungită şi poţi să-ţi iei proteina şi din altceva în afară de carne. În cele ce urmează, câteva idei.
 • Rinita alergică: cauze şi simptome

  Rinita alergică: cauze şi simptome - Sanatate
  Se caracterizează printr-o inflamaţie acută sau cronică a mucoasei nazale, iar procentul oamenilor care se confruntă cu rinită alergică este de 80-90% la nivel global, având vârstele cuprinse între 5 şi 25 de ani.
 • Cum te protejezi de candidoză în mod naturist

  Cum te protejezi de candidoză în mod naturist - Sanatate
  O ciupercă care trăieşte în organismul uman, cunoscută sub denumirea de Candida Albicans, în momentul multiplicării modifică echilibrul natural al florei şi astfel apare candidoza.
 • Colesterolul. Cum îl verificăm şi ce niveluri ne expun riscului de boli cardiovasculare

  Colesterolul. Cum îl verificăm şi ce niveluri ne expun riscului de boli cardiovasculare - Sanatate
  Bolile de inimă fac cele mai multe victime. În afecţiunile cardiace, arterele care alimentează inima cu oxigen şi nutrienţi se îngustează din pricina aterosclerozei.
 • Dieta de sărbători

  Dieta de sărbători - Sanatate
  Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere pentru a nu ne îngrăşa după mesele bogate de Crăciun şi Anul Nou este să ne limităm porţiile. De asemenea, cel mai bine ar fi să mergem mai mult spre alimente uşor de digerat.
 • Cât de sănătoase sunt alimentele negre

  Cât de sănătoase sunt alimentele negre - Sanatate
  Culoarea în farfurie înseamnă şi sănătate, însă şi negrul îţi oferă substanţe nutritive de cea mai bună calitate. Şi ne referim bineînţeles la alimentele negre mai puţin cunoscute însă la fel de sănătoase precum cele viu colorate.
 • Ce alimente n-ar trebui să-ţi lipsească de sărbători

  Ce alimente n-ar trebui să-ţi lipsească de sărbători - Sanatate
  Sărbătorile de iarnă pe lângă bucuria regăsirii persoanelor dragi, vin la pachet şi cu o mare neplăcere şi anume indigestia sau chiar balonarea. Află cum să le eviţi din cele ce urmează!