eStire.ro

Articol actualizat la: 12 March 2018, 13:43

Alimente despre care nu ştiai că au sare

Alimente despre care nu ştiai că au sare

Dacă tensiunea mărită te obligă să urmezi un regim fără sare, ştii că trebuie să ocoleşti sărăţelele, pâinea, mâncarea de tip fast food, mezelurile, dar sunt şi alte alimente despre care poate nu ştiai că au sare.

Sodiul susţine buna activitatea a muşchilor şi nervilor. Împreună cu potasiul permite celulelor să răspundă la diverşi stimuli şi pentru a păstra un echilibru al nivelului apei în corp. S-a constatat faptul că un consum ridicat de sare poate favoriza apariţia hipertensiunii arteriale, bolilor cardiovasculare, osteoporozei, accidentrelor cardiovasculare. Riscurile sunt mai mari la persoanele cu vârsta de peste 45 de ani , mai ales dacă suferă de diabet sau afecţiuni renale cronice.

Semipreparatele

Acum este mai uşor să îţi procuri mâncarea gata preparată din magazine. Acestea prezintă diverse arome precum carnea de vită, de pui, brânză. Principalul ingredient pe care îl conţin este sarea şi apoi aromele.  În principiu o porţie de paste semi preparate îţi furnizează 700 mg de sodiu.

Şi brânza de vaci are sare în componenţa sa. Deşi e săracă în calorii poate ajunge să conţină până la 400 mg de sodiu pe porţie.

Află pe Clicksanatate.ro ce sucuri şi sosuri conţin sare!

Cum se recomandă a se consuma corect legumele

Dezavantajele dietei cu apă

 

Sursa: Adevarul