eStire.ro

Articol actualizat la: 13 March 2018, 13:45

Cum recunoşti primele semne ale unei endometrioze

Cum recunoşti primele semne ale unei endometrioze

Durerile şi crampele sunt câteva dintre simptomele care indică prezenţa endometriozei. Află ce alte semne dă această boală pe care este important s-o tratezi la timp.

Endometrioza este o afecţiune cauzată de creşterea anormală a ţesutului care căptuşeşte uterul. Ţesutul se poate extinde spre ovare sau trompele uterine, ceea ce conduce la o inflamaţie. Dacă această afecţiune trece neobservată, este ignorată şi netratată poate să favorizeze infertilitatea.

Menstruaţii abundente

Multe femei au menstruaţii care durează mai multe zile, sunt în cantităţi mari şi cu cheaguri de sânge, ceea ce nu ar trebui să se întâmple în mod normal. Aceste simptome sunt cele care apar de la primele menstruaţii, în primii ani, de aceea multe adolescente pot ajunge să le accepte ca pe ceva ce nu este ieşit din comun.

Durere abdominală

Un alt simptom al endometriozei este durerea pelvină. Unele persoane pot avea o durere cronică. Aceasta nu dispare, ci se intensifică înainte şi în timpul menstruaţiei. Când ţesutul endometrial sângerează în locurile în care nu poate fi eliminat, apar inflamaţia şi durerea. Aceasta din urmă este mai intensă în partea de jos a abdomenului şi a spatelui. Uneori, durerea nu este prea intensă, ceea ce le poate face pe unele femei să nu meargă la un control medical.

Află pe Clicksanatate.ro cu afecţiune poate fi confundată endometrioza!

Aşa te îngraşi fără să-ţi afectezi sănătatea!

Ce arată valorile anormale ale sideremiei

 

Sursa: Adevarul