eStire.ro

Articol actualizat la: 14 February 2018, 04:08

Exerciţii pentru abdomen ferm

Exerciţii pentru abdomen ferm

Exerciţiile planşeului pelvian – sau exerciţiile Kegel – ajută la prevenirea prolapsului uterin. Cum se fac acestea?

Uterul este menţinut în poziţie normală de muşchi şi ţesuturi. Când acestea slăbesc sau se înmoaie uterul poate „cădea“ simţindu-se ca o proeminenţă în afara vaginului. Unele femei au dureri atunci când stau în picioare, incontinenţă de stres , dureri în partea inferioară a spatelui, constipaţie.

Exerciţiile pentru întărirea palnşeului pelvian ajută la prevenirea prolapsului.

Dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie. Membră a Societăţii Regale de Medicină şi a Societăţii de Nutriţie, recomandă ca înainte de a încerca aceste exerciţii să verificaţi dacă puteţi recunoaşte muşchii pelvieni. Când mergeţi la toaletă, contractaţi pentru a opri fluxul de urină. Muşchii pe care îi folosiţi să faceţi acest lucru sunt muşchii pelvieni.

Exerciţiu care trebuie practicat de câteva ori pe zi:contractaţi încet muşchii planşeului pelvian. Menţineţi până număraţi la 2, încercaţi până reuşiţi să îi menţineţi încordaţi până număraţi la 10. Relaxaţi. Repetaţi de 10 ori. După ce terminaţi, faceţi o pauză de 1 minut, după care încordaţi şi relaxaţi muşchii planşeului pelvian de circa 30 de ori.

Sursa: Adevarul