eStire.ro

Articol actualizat la: 09 February 2018, 04:07

Mit: „Am auzit că sunt alimente şi suplimente care mă ajută să slăbesc şi să ard caloriile“

Mit: „Am auzit că sunt alimente şi suplimente care mă ajută să slăbesc şi să ard caloriile“

Cel e mai populare suplimente alimentare sunt cele „pentru slăbit“. O sumedenie de produse din magazine promit o pierdere rapidă în greutate şi fără efecte secundare. Puţin ştiu însă că atunci când cumpără aceste produse o fac pe proprie răspundere.

Producătorii de ceaiuri şi suplimente alimentare destinate slăbitului nu sunt obligaţi de a face teste de eficienţă sau de siguranţă ca în cazul medicamentelor, astfel că atunci când luăm de pe raftul magazinului un astfel de produs trebuie să ştim că ne asumăm un mare risc, atrage atenţia prof.dr. Nicolae Hâncu, medic de diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Potrivit „Abecedarului de obezitate“, coordonat de acesta 100% natural nu înseamnă şi 100% sigur. Şi mătrăguna este 100% naturală.

Deşi de multe ori în media se face o publicitate agresivă anumitor produse de slăbit care ar ajuta cumpărătorul să ardă mai multe calorii, adevărul este că rezultatele sunt contradictorii . Iar chiar dacă sunt unele rezultate, plusul de calorii consumate este prea mic pentru a avea o semnificaţie clinică.

Specialiştii continuă să susţină că factorul cel mai important pentru slăbire este ca numărul de calorii aduse prin alimentaţie să fie mai mic decât numărul de calorii consumate de organism prin metabolismul bazal şi activitatea fizică.

„Atenţie, aşadar la plusul de grăsime: 1 gram aduce 9 kilocalorii; de glucide – 1 gram aduce 4 kilocalorii – dar să nu uităm şi de alcool – chiar dacă nu este considerat un aliment – deoarec 1 gram de alcool aduce 7 kilocalorii“, mai scrie sursa citată.

Mai trebuie spus că prin activitatea fizică zilnică se obţine creşterea masei musculare, astfel doar dormind corpul consumă mai multe calorii. „Aceasta ar fi o soluţie sigură şi eficientă pe termen lung pentru creşeterea arderii de calorii“, conchide sursa citată.

 

Sursa: Adevarul