eStire.ro

Articol actualizat la: 11 December 2018, 01:45

Beneficiile aloei vera pentru organism

Beneficiile aloei vera pentru organism

Aloe vera conţine peste 200 de componente active, inclusiv vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, polizaharide şi acizi graşi, fiind folosită pentru tratarea unei game extinse de afecţiuni şi boli.

Aloe vera are reputaţia de a fi o plantă care întăreşte sistemul imunitar, utilizată în ameliorarea şi prevenirea multor afecţiuni, frunzele acesteia reprezentând cea mai utilă parte a plantei.

În mod natural, aloe vera creşte in zona mediteraneana a Africii. Planta este utilizată pentru diferite afecţiuni de aproape 5000 de ani, o listă scurtă a scopurilor pentru care este folosită aloe vera ar fi:

1.Prezinta proprietăţi antibacteriene si antiinflamatorii. Gelurile de aloe reduc local inflamaţiile;

2.Ameliorarea petelor şi rănilor de la nivelul pielii;

3.Tratarea acneei;

4.Stoparea căderea parului;

5.Efect afrodisiac;

6.Îmbunatateste digestia. Prezintă substanţe nutritive benefice pentru flora intestinală, dar şi pentru mucoasa gastrică;

7.Afectiunile stomacului si intestinelor sunt tratate cu succes cu extrasul din frunze de aloe vera;

8.Calmarea tusei.

De asemenea, utilizarea plantei include multiple beneficii cosmetice, Planta ajuta atât în păstrarea sănătoasa şi proaspătă a pielii dar şi în vindecarea sau ameliorarea unor boli. Pentru tratarea afecţiunilor cutanate, se recomanda aplicarea unei fâşii subţiri din frunza plantei direct pe suprafaţa de piele afectată.

Curele cu aloe vera sunt recomandate pentru mai multe afecţiuni sau boli, principalele fiind:

1.Diabetul zaharat, deoarece planta poate contribui la menţinerea în limite normale a bolii.

2.Vindecarea rănilor. Cele mai multe dintre gelurile cu aloe vera conţin oxid de polietilena, foarte eficient in vindecarea rănilor si recuperarea rapidă in cazul femeilor însărcinate care suportă intervenţii chirurgicale ginecologice.

3.Leziunile tegumentare. Diverse probleme ale pielii sau leziuni sunt vindecate cu ajutorul plantei. De asemenea, s-a dovedit eficienta plantei in tratarea cancerului de sân. Compoziţia chimică a plantei justifică rezultatele pozitive în vindecarea arsurilor şi a rănilor.;

4.Herpesul genital. Infecţiile genitale sunt în mod eficient vindecate de aloe vera;

Printre efectele secundare ale plantei pot fi întâlnite

1.În anumite situaţii s-au semnalat reacţii alergice uşoare.

2.Uneori consumul de aloe vera scade nivelul electroliţilor din organism.

3.În cazul administrării de medicamente pentru uz intern pot apărea dureri abdominale şi crampe. Aceste simptome sunt specifice în cazul utilizării generale a produselor care conţin antrachinone.

4.Utilizarea latexului din compoziţia plantei, nu este recomandata persoanelor cu sindrom de colon iritabil, boli gastro-intestinale, obstrucţie intestinală, apendicită sau hemoroizi.

Sursa: Adevarul