eStire.ro

Articol actualizat la: 28 November 2018, 09:03

În sezonul ploios durerile de spate îti  aduc mai mereu neplăceri…

În sezonul ploios durerile de spate îti  aduc mai mereu neplăceri…

Durerile de spate fac parte din viaţa fiecăruia dintre noi. Conform studiilor, durerile sunt resimţite de adultii cu vârste între 35 şi 55 de ani, care au depus munca fizica grea, au manipulat greutăţi sau chiar cei care au muncă de birou şi stau multe ore în poziţii incommode.

Medicii afirma ca durerile de spate apar indeosebi la femei, din  cauza  sarcinilor – greutatea suplimentara pune presiune asupra sistemului osos, corpul stand intr-o pozitie necorespunzatoare – sau chiar de purtatul gentii grele pe un singur umar…

Durerile pot fi de mai multe tipuri: inflamatii, leziuni sau contractii musculare. Acestea pot incepe brusc, dupa efort fizic intens sau pot fi dureri cronice, constante intr-un singur punct sau care iradiaza catre alte zone.

Durerile nu cedeaza la administrarea unei singure substante, de aceea cea mai eficienta atitudine este administrarea unei combinatii de substante ce combat durerea prin mai multe mecanisme, potentand astfel actiunea analgezica.

Puteti utiliza produse de combatere a durerilor  cu o combinatie unica de trei substante active: piroxicam, clorhidrat de ciclobenzaprina si lidocaina. Aceste 3 substante actioneaza asupra durerii prin trei mecanisme diferite:

Piroxicamul face parte din grupa antiinflamatoarelor si analgezicelor, utilizat pe scara larga in afectiunile dureroase de natura musculara si articulara. Prin administrarea locala, prin masaj direct la locul dureros se evita efectele adverse care apar de obicei la administrarea orala de antiinflamatoare (dureri şi iritatii gastrice). Lidocaina este un anestezic local cu efect imediat, care diminueaza transmiterea senzatiei de durere de la locul dureros catre creier si astfel scade perceptia durerii. Clorhidratul de ciclobenzaprina este un analgezic cu mecanism asemanator anestezicelor locale.

 

O asemenea combinatie de substante permite utilizarea unei cantitati mai mici de produs pentru tratarea durerilor, iar prin forma farmaceutica de gel, absorbtia este mai rapida fara a mai fi nevoie de masaj la locul dureros, avantaj mai ales in cazul afectiunilor traumatice in  care durerea intensa nu permite masajul.

 

Sursa: Adevarul