eStire.ro

Articol actualizat la: 06 December 2018, 11:09

Pătrunjelul, medicament natural

Pătrunjelul, medicament natural

Cu o aromă puternică şi un gust deosebit, pătrunjelul este considerat, de multă vreme, cel mai popular condiment, dar şi un remediu în ameliorarea multor afecţiuni.

Pătrunjelul are mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau orice alt fruct. Este bogat în vitaminele A, B, E, K, betacaroten, magneziu, fosfor, fier, mangan, sodiu, potasiu, calciu şi sulf. Frunzele de pătrunjel elimină toxinele şi menţin elasticitatea vaselor de sânge. Este un bun diuretic, antiseptic şi întăreşte sistemul imunitar.

Frunzele de pătrunjel elimină toxinele din organism şi menţin elasticitatea vaselor de sânge. De altfel, pătrunjelul este un bun diuretic, antiseptic, întăreşte sistemul imunitar şi are efecte benefice asupra sistemului endocrin şi digestiv. O legătură de pătrunjel consumată zilnic neutralizează efectele negative ale alcoolului şi fumatului asupra organismului.

Remediu în diferite afecţiuni

Această plantă este un leac eficace în tratarea astmului, anemiei, obezităţii, reumatismului, durerilor de dinţi, indigestiei, paraziţilor intestinali şi a tumorilor. În plus, datorită compoziţiei sale, pătrunjelul are grijă de frumuseţea ta şi te ajută să scapi de pistrui sau de alte probleme ale tenului.

Citeşte ce afecţiuni poate trata pătrunjelul pe clickpentrufemei.ro.

Sursa: Adevarul