eStire.ro

Articol actualizat la: 06 December 2018, 11:33

Postul, cea mai bună metodă de curăţare a corpului

Postul, cea mai bună metodă de curăţare a corpului

Postul Crăciunului poate fi cel mai bun prilej pentru a face "curăţenie generală" în organism. Florentina Opriş, realizatoarea emisiunii "Sport, dietă şi o vedetă" de la Prima TV, ne răspunde la cele mai importante întrebări legate de detoxifierea organismului în perioada postului.

 Cum putem folosi restricţiile postului religios pentru a ne îmbunătăţi starea de sănătate?
 
Cel mai mare beneficiu al perioadei de abstinenţă alimentară este detoxifierea organismului. Corpul nostru elimină în mod natural toxine în fiecare zi.
 
Totuşi, aveţi nevoie de o detoxifiere mai complexă, iar postul joacă şi acest rol. Repausul alimentar absolut, numai cu lichide sub formă de apă, ceaiuri, sucuri din legume şi fructe, consumat miercurea şi vinerea, ar trebui să devină o obişnuinţă.
 
Ce alimente ne ajută în procesul de detoxifiere?
 
Fulgii de ovăz conţin fibre care “mătură” toxinele din organism. Cel mai eficient mic dejun este alcătuit dintr-o porţie de fulgi de ovăz cu lapte de soia, la care adăugaţi câteva stafide. Feriţi-vă să încălziţi în mod repetat mâncarea, deoarece acest obicei generează produşi toxici şi face ca valoarea nutritivă să scadă.
 
Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro
Sursa: Adevarul