eStire.ro

Actualizat la: 23 Aprilie 2018, 14:25

Sanatate

Afla cele mai noi stiri din Sanatate numai pe eStire.ro. Medicina, Dieta si fitness, Medicina naturista, Minte sanatoasa, Dormit, Politici si bani.

 • Ce analizele medicale sunt indicate înainte de a începe o dietă pentru slăbit

  Ce analizele medicale sunt indicate înainte de a începe o dietă pentru slăbit - Sanatate
  Decizia de începere a unui regim pentru reducerea greutăţii corporale ar trebui însoţită de un control medical, nu doar pentru a ne asigura că vom obţine într-adevăr rezultatele dorite ci, mai ales, pentru prevenirea unor posibile riscuri asociate dietelor, atrag atenţia medicii specialişti.
 • Peste 100 de noi gene responsabile de culoarea părului au fost identificate. Acest lucru va ajuta la înţelegerea unor afecţiuni ale pielii

  Peste 100 de noi gene responsabile de culoarea părului au fost identificate. Acest lucru va ajuta la înţelegerea unor afecţiuni ale pielii - Sanatate
  124 de gene responsabile de culoarea părului au fost identificate, descoperire care ar putea ajuta la mai buna înţelegere a afecţiunilor pielii, potrivit unui studiu publicat în revista „Nature“.
 • Prin ce se diferenţiază imunoterapia de restul terapiilor oncologice

  Prin ce se diferenţiază imunoterapia de restul terapiilor oncologice - Sanatate
  Sute de celule canceroase se produc în fiecare zi în corpul uman. Totuşi, nu ajungem să facem toţi cancer pentru că sistemul imunitar identifică şi elimină aceste celule. Cancerul apare doar atunci când sistemul imunitar nu mai reuşeşte să lupte eficient în eliminarea celulelor maligne.
 • Un nou tratament imuno-oncologic împotriva cancerului pulmonar reduce riscul de deces al pacienţilor la jumătate

  Un nou tratament imuno-oncologic împotriva cancerului pulmonar reduce riscul de deces al pacienţilor la jumătate - Sanatate
  Un studiu clinic publicat în „The New England Journal of Medicine“ arată că tratamentul cu pembrolizumab, în combinaţie cu pemetrexed şi chimioterapie pe bază de platină, în prima linie de tratament împotriva unui tip de cancer pulmonar dublează speranţa de viaţă a pacienţilor, comparativ cu cei care fac doar chimioterapie.
 • Tratamente naturiste cu care alungi durerile cauzate de ulcer

  Tratamente naturiste cu care alungi durerile cauzate de ulcer - Sanatate
  Alimentaţia neregulată şi stresul favorizează apariţia ulcerului digestiv prin faptul că duc la eliberarea excesivă de acizi care atacă mucoasa gastrică şi dau ocazia unei bacterii numite Helicobacter Pylori să se multiplice, făcând posibilă dezvoltarea unui ulcer. Dacă vrei să previi ulcerul sau să domoleşti durerile pe care le dă, aceste plante îţi vin în ajutor!
 • Omul aflat la al doilea transplant de faţă: „E bine, sunt eu“

  Omul aflat la al doilea transplant de faţă: „E bine, sunt eu“ - Sanatate
  Jerome Hamon este primul om din lume care a suferit pe parcursul vieţii sale două transplanturi de faţă. Internat într-un spital din Paris, după ultimul transplant efectuat în ianuarie, el a declarat jurnaliştilor că „se simte bine“.
 • Băuturi recomandate când faci sport

  Băuturi recomandate când faci sport - Sanatate
  În timpul antrenamentului fizic corpul nostru foloseşte energia stocată, iar acest proces creşte termogeneza în organism. Atunci transpirăm şi ne deshidratăm, motiv pentru care băuturile sunt esenţiale. Iată ce băuturi sănătoase sunt recomandate în timpul sportului pentru a stimula arderea caloriilor.
 • 5 motive să incluzi iaurtul grecesc în dietă

  5 motive să incluzi iaurtul grecesc în dietă - Sanatate
  Toate iaurturile sunt surse de calciu, proteine, zinc, potasiu, vitamina B6 şi vitamina B12. Ceea ce distinge iaurtul grecesc de iaurtul normal este textura sa mai groasă şi cremoasă, deoarece zerul este îndepărtat.
 • 6 alimente dietetice care îngraşă

  6 alimente dietetice care îngraşă - Sanatate
  Pe piaţă găsim foarte multe alimente dietetice, dar s-ar putea ca ele să nu fie aşa de sănătoase precum credem noi. Toate aceste produse care conţin grăsimi scăzute ar putea include şi ingrediente prelucrate nesănătoase, ceea ce duce la un număr mai mare de calorii, fără să ştii.
 • Ce trebuie să conţină meniurile tale ca să ai pielea sănătoasă

  Ce trebuie să conţină meniurile tale ca să ai pielea sănătoasă - Sanatate
  Cum începe să ardă soarele, pielea are nevoie de mai multă atenţie. Dacă ai multe aluniţe, pete pe piele sau riduri, foloseşte cremele de protecţie solară zi de zi, în oraş şi ai grijă să incluzi în dietă alimentele care menţin sănătatea pielii.
 • Modificări menstruale care nu trebuie ignorate

  Modificări menstruale care nu trebuie ignorate - Sanatate
  Menstruaţia neregulată este o preocupare comună pentru femeile de toate vârstele. Chiar dacă modificările nu sunt, de obicei, un semn de probleme grave de sănătate, ele pot să semnaleze dezechilibre hormonale, deficienţe nutriţionale sau alte afecţiuni minore care necesită atenţie.
 • Trucuri să ne ferim de poluare. Aflaţi-le de la specialişti, la Adevărul Live

  Trucuri să ne ferim de poluare. Aflaţi-le de la specialişti, la Adevărul Live - Sanatate
  Aproximativ 28.000 de români mor prematur, în fiecare an, din cauze asociate aerului poluat, conform estimărilor Agenţiei Europene de Mediu, iar aerul din interior poate fi chiar de câteva ori mai contaminat decât cel de afară. Aflaţi cum poate fiecare dintre noi să lupte cu poluarea şi cu efectele ei asupra sănătăţii de la prof. dr. Florin Mihălţan, medic pneumolog, şi de la dr. Poliana Leru, alergolog.
 • Banking celule stem din cordonul ombilical – prelevare, prelucrare, testare, stocare, eliberare în vederea utilizării

  Banking celule stem din cordonul ombilical – prelevare, prelucrare, testare, stocare, eliberare în vederea utilizării - Sanatate
  Celulele stem din cordonul ombilical pot reprezenta o şansă în plus la viaţă pentru bebeluşul tău. Ce riscuri sunt pentru bebeluşul proaspăt venit pe lume de a dezvolta mai târziu în viaţă boli grave? Există afecţiuni rare în populatie, care pun în pericol viaţa sau care scad dramatic calitatea vieţii de zi cu zi unui om.
 • Ce poţi trata cu flori de liliac

  Ce poţi trata cu flori de liliac - Sanatate
  Nu doar florile de liliac au efect terapeutic, ci şi frunzele. Acestea pot alina simptomele date de reumatism, boli de ficat, digestive sau respiratorii.Summary
 • De ce apare cancerul de sân

  De ce apare cancerul de sân - Sanatate
  Medicii specialişti au identificat până acum anumiţi factori de risc, dintre care unii pot fi modificaţi, în timp ce alţii, nu.
 • Medic estetician: „Indiferent de abordarea chirurgicală, o intervenţie lasă urme“. De ce depinde aspectul unei cicatrici

  Medic estetician: „Indiferent de abordarea chirurgicală, o intervenţie lasă urme“. De ce depinde aspectul unei cicatrici - Sanatate
  Cicatricile apar ca urmare a procesului de vindecare a unei răni. Fie că apar în urma unor afecţiuni ale pielii sau a unor intervenţii chirurgicale, organismul „lucrează” la repararea acelor leziuni.
 • Vrei să trăieşti veşnic? Ei bine, ai putea, dacă ai fi miliardar

  Vrei să trăieşti veşnic? Ei bine, ai putea, dacă ai fi miliardar - Sanatate
  Antreprenori de top în tehnologie şi biomedicină sunt pe cale să găsească soluţii pentru a trăi veşnic sănătos. Primii beneficiari ai acestor visuri ar urma să fie miliardarii care au investit saci cu bani în aceste tehnologii de extindere a vieţii.
 • Cele mai eficiente metode de tratament al fibromului uterin

  Cele mai eficiente metode de tratament al fibromului uterin - Sanatate
  TERAPII Menstruaţiile prelungite, însoţite de dureri pelviene, sângerările vaginale anormale şi dificultăţile la urinare sunt semne care pot anunţa prezenţa unui fibrom uterin, o tumoare benignă, dar care poate ruina calitatea vieţii femeilor aflate la vârstă fertilă. În funcţie de poziţie, de numărul fibroamelor şi de dimensiunea lor, se poate recomanda chirurgie, embolizare sau tratament hormonal.
 • Cum ne putem influenţa viitorul?

  Cum ne putem influenţa viitorul? - Sanatate
  Subconştientul este un element important al existenţei fizice şi psihice a omului. Fie că ne dăm sau nu seama, subconştientul dirijează funcţiile vitale ale organismului. Prin organele de simţ, subconştientul se află în legătură cu ceea ce ne înconjoară. De el depind numeroase procese din interiorul organismului.
 • Sportul este necesar pentru o viaţă sănătoasă

  Sportul este necesar pentru o viaţă sănătoasă - Sanatate
  Nu este niciun secret că sportul este activitatea care ne ajută să ne menţinem în formă şi sănătoase, fizic şi psihic. Însă, din păcate, numărul persoanelor care practică exerciţii fizice regulat este foarte mic. Dacă nu eşti destul de motivată, în cele ce urmează îţi vom spune în ce moduri te ajută.