eStire.ro

Articol actualizat la: 02 February 2018, 09:23

"Cea mai proastă decizie din istoria sportului". Ultima fază a Super Bowl-ului a divizat America în două. Antrenorul lui Seahawks şi-a asumat responsabilitatea

"Cea mai proastă decizie din istoria sportului". Ultima fază a Super Bowl-ului a divizat America în două. Antrenorul lui Seahawks şi-a asumat responsabilitatea

Decizia de a pasa la al doilea down din ultimul drive al lui Seattle Seahawks în Super Bowl 49 a fost aspru criticată de presă şi de foştii jucători din NFL. Faza s-a încheiat cu o intercepţie, care a consfiinţit victoria lui Patriots, scor 28-24, în faţa campioanei en-titre108 pase fuseseră aruncate în întreg sezonul 2014 al NFL de pe linia adversă de un yard. Niciuna dintre ele nu se concretizase într-o intercepţie. Până la penultimul play al Super Bowl 49. Când Russell Wilson a aruncat către Ricardo Lockheart, iar mingea a fost interceptată de Malcolm Butler, un ilustru necunoscut, care a ajuns la Patriots nedraftat şi care a rezolvat, practic, câştigarea titlului pentru echipa condusă din teren de Tom Brady. Dar decizia de a încerca o aruncare a fost una extrem de criticată de presa americană, dar şi de foşti jucători de fotbal american. Mai ales când în spatele lui Wilson stătea Beast Mode, Marshawn Lynch, cel mai bun running back din NFL la ora actuală, care abia câştigase patru yarzi, în play-ul anterior.


Cum s-a scuzat Pete Carroll

Imediat după finalul partidei, Pete Carroll, antrenorul lui Seahawks, a luat toată răspunderea eşecului asupra sa. ”Lăsaţi-mă să vă spun ce s-a întâmplat. Pentru că, aşa cum ştiţi, tot ce s-a întâmplat înainte e inutil, nu are niciun sens. Noi ne-am trimis atacul, ei şi-au trimis defensiva specializată pentru linia de touchdown. Nu cred că era potrivit pentru noi să alergăm, am zis să aruncăm mingea şi să vedem ce va fi. Dacă reuşeam, atunci conduceam. Dacă nu, mai aveam două încercări şi alergam la al treilea şi la al patrulea down”, a spus Carroll, după ce echipa sa a irosit faza şi, practic, întreg sezonul.

Iar reacţiile nu au fost deloc moderate. ”Este cea mai proastă decizie pe care am văzut-o în istoria fotbalului american”, a scris pe Twitter fostul running back Emmitt Smith, de trei ori câştigător al Super Bowl-ului cu Dallas Cowboys. ”A doua încercare şi un yard de câştigat, 1 timeout şi Beast Mode în spatele tău... Nu i-aş fi aruncat mingea nici lui Jerry Rice (n.r. - cel mai bun wide reciever din istoria NFL)”, a scris fostul reciever Sidney Rice. Şi fostul jucător al lui Patriots, Donte Stallworth, a criticat decizia lui Seahawks: ”Una dintre cele mai proaste decizii din istoria NFL. Trebuia să îi pună mingea pe tavă lui Lynch”.

Sursa: Prosport