eStire.ro

Articol actualizat la: 05 February 2018, 08:19

Şi-au umflat muşchii la raliu. "Experienţa vieţii" din scaunul de copilot al lui Marco Tempestini pentru preşedintele FR Culturism şi Fitness

Şi-au umflat muşchii la raliu. "Experienţa vieţii" din scaunul de copilot al lui Marco Tempestini pentru preşedintele FR Culturism şi Fitness

Preşedintele Federaţiei de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean, a trăit "aventura vieţii" în weekend la Winter Rally Covasna, singurul raliu pe zăpadă din estul Europei: a fost copilot la antrenamente pentru experimentatul Marco Tempestini, reprezentant al României in Campionatul Mondial de specialitate.

"A fost o experienţă superbă. E foarte greu să vorbesc după această cursă infernală cu Marco, pe care îl provoc şi invit totodată în sala de forţă cu proxima ocazie, pentru a îmi lua revanşa. Nu cred însă că este nevoie de muşchi pentru a fi pilot de raliuri, ci mai degrabă de inteligenţă. Îl invit pe Marco între 1-3 mai la Reghin, unde vom organiza Campionatul Balcanic de Culturism şi Fitness", a punctat la final Gabriel Toncean.

Pilotul care l-a purtat în această inedită experienţă pe oficialul de la Culturism a explicat exact rolul fitness-ului şi al mersului la sală pentru cariera sa. "Eu merg de câteva ori pe săptămână la sală, dar nu fac forţă, pentru că vreau să slăbesc, nu să cresc în dimensiuni. Ai nevoie însă de condiţie fizică pentru a fi un pilot de top, pentru că transpiri mult la curse şi concentrarea trebuie sa fie mereu la cote ridicate" – a precizat Marco Tempestini.

Într-un peisaj hibernal de vis, 40 de piloţi din România şi din străinatate s-au aliniat la startul competiţiei propriu-zise, de sâmbătă. Campionul acestei ediţii a Winter Rally Covasna a fost Simone Tempestini (reprezentant al României în Campionatul Mondial de raliuri, WRC). Pilotul de 20 ani s-a impus în toate cele şase probe speciale. El a fost urmat în clasament chiar de colegul său de la Napoca Rally Academy, Florinel Tincescu. "A fost un test reuşit şi sunt fericit pentru victorie. Principalul scop a fost însă să găsim feeling-ul pe suprafaţa îngheţată cu Subaru Impreza, pentru că peste două săptămâni participăm la Raliul Suediei, etapă din Campionatul Mondial. Ne dorim să aducem un rezultat frumos pentru România de acolo", a explicat campionul Simone Tempestini.

Foto: RallyZoom.ro

Sursa: Prosport