eStire.ro

Articol actualizat la: 03 February 2018, 14:48

Cotele au luat-o razna la un meci de Champions League în care au evoluat două din adversarele echipei HCM Baia Mare. Viborg - Metz, joc suspect la casele de pariuri. Cine a fost pe fază a făcut profit

Cotele au luat-o razna la un meci de Champions League în care au evoluat două din adversarele echipei HCM Baia Mare. Viborg - Metz, joc suspect la casele de pariuri. Cine a fost pe fază a făcut profit

Partida Viborg - Metz (scor 27-26) din Grupa 2 Ligii Campionilor la handbal feminin, în care evoluează şi HCM Baia Mare, a stârnit multe semne de întrebare, cel puţin pentru casele de pariuri.

Ultimul meci din prima etapă a grupelor principale, Viborg - Metz, disputat luni seara, s-a încheiat cu un rezultat aşteptat, cu victoria gazdelor (27-26), formaţia daneză reuşind să obţină cele două puncte după un gol marcat de Isabelle Gulden, cu 8 secunde înainte de final. Partida a produs foarte multă agitaţie şi la casele de pariuri, cu mult înainte ca aceasta să înceapă.

În primă fază, Viborg a fost considerată mare favorită, având o cotă în jur de 1.22-1.25 la victorie, la casele de pariuri online. De partea cealaltă, succesul lui Metz era creditat cu o cotă care a variat între 4.50 şi 5.00. Mai ceva ca la creşterea francului elveţian în raport cu alte monede internaţionale, campioana Danemarcei a devenit, în câteva ore, din mare favorită în echipa cu şansa a doua la o partidă pe teren propriu cu Metz. Cota formaţiei din Viborg a crescut, la victorie, de la 1.25 la 2.75 (!), în timp ce Metz a coborât brusc la acest capitol, de la 5.00 până la 1.60-1.70 (!).

Este clar că ceva suspect, în piaţa pariurilor, s-a întâmplat. În general, bookmakerii scad anumite cote şi cresc altele în funcţie şi de sumele de bani pariate pe o echipă sau alta. Probabil, au fost persoane care au mizat masiv pe o victorie a formaţiei franceze la acest meci, motiv pentru care au şi fost aceste schimbări dramatice de cote. Sau poate a fost o diversisune, cine ştie. Din acest punct de vedere, partida Viborg - Metz a fost ieşită din comun.

Unele case online au blocat partida în momentul în care cotele au început să se modifice substanţial, altele nu au ţinut cont. Cine a avut de câştigat? În mod cert pariorii care au mizat în primă fază pe victoria celor de la Metz, iar apoi, înainte de a începe disputa, au pus cel puţin aceeaşi sumă de bani şi pe victoria formaţiei daneze. Profitul a fost garantat.

Privind strict partea sportivă, Viborg a urcat pe locul 3 în Grupa 2, în urma acestui succes, cu 5 puncte, fiind clasată în urma celor două favorite, Larvik - 10 p şi Gyor - 8p. 

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Sursa: Prosport