eStire.ro

Articol actualizat la: 05 February 2018, 09:20

Cupa României: Minaur - Dinamo egal 26-26, Poli Timişoara a învins la Constanţa

Cupa României: Minaur - Dinamo egal 26-26, Poli Timişoara a învins la Constanţa

Miercuri s-au disputat două sferturi de finală (manşa tur) din Cupa României la handbal masculin. Derbyul fazei a avut loc la Baia Mare, unde Minaur a primit replica bucureştenilor de la Dinamo. Vecine de clasament  în Liga Naţională, cele două formaţii au oferit un meci spectaculos, palpitant, terminat nedecis: 26-26 (13-14). Dinamo a avut iniţiativa în prima repriză, când a condus şi cu patru goluri (14-10). Portarul Irimuş, originar din Baia Mare, a apărat excelent, iar în atac linia de 9 metri dinamovistă şi-a arătat superioritatea. Încurajaţi puternic de spectatori - ca de fiecare dată publicul din ”Sala Lascăr Pană” a fost admirabil - hanbdaliştii băimăreni au revenit în repriza a doua, au egalat şi s-au desprins la două goluri. Finalul s-a jucat pe muchie de cuţit. Dinamo a ajuns din nou în avantaj (26-24), dar în ultimul minut a suferit o dublă eliminare, fiind egalată. Returul are loc luni, 9 februarie (ora 18:00), la Bucureşti.

Tot miercuri, la Constanţa, Poli Timişoara a învins a doua oară campioana la ea acasă, în actualul sezon. După 28-24 în etapa a noua a Ligii Naţionale, bănăţenii s-au impus în Cupa României cu 28-26. Politehnica a condus cu 14-11 după primele 30 de minute, dar jocul s-a echilibrat în partea a doua. Pe final, Tudor Stănescu a închis poarta oaspeţilor, iar Timişoara a plecat de pe litoral cu o victorie care îi conferă prima şansă la calificarea în turneul Final Four. Returul are loc duminică, ora 13:00, la Timişoara.

Joi are loc ultimul duel din manşa tur a sferturilor de finală, HC Odorhei - HC Vaslui (ora 18:00). Vineri (ora 18:00), la Sala Polivalentă din Capitală, este programat returul dintre CSM Bucureşti şi Energia Pandurii Tg. Jiu (în tur, 25-32).

Sursa: Prosport