eStire.ro

Articol actualizat la: 06 February 2018, 12:19

După Cazul "Ecusoanele" a apărut şi Cazul "Ecusonul". Un nou litigiu la vârf între HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti

După Cazul "Ecusoanele" a apărut şi Cazul "Ecusonul". Un nou litigiu la vârf între HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti

Consiliul de Administraţie al FRH se va reuni în 9 februarie, în Bucureşti, iar pe ordinea zi au fost "prinse" şi două aspecte care privesc lupta directă dintre HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti pentru supremaţia în handbalul românesc: Cazul "Ecusoanele" şi un memoriu trimis de campioana României prin care a cerut suspendarea antrenorului Mette Klit pentru cel puţin şase etape şi a directorului general, Constatin Căliman, pentru o perioadă de minimum 5 luni!

Aproximativ o lună a mai rămas până la desfăşurarea returului marelui derby din Liga Naţională la handbal feminin, dintre CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, dispută care a început să se "încălzească" bine de tot încă din această perioadă. În cazul în care formaţia bucureşteană îşi va recupera luni, la Consiliul de Administraţie, cele patru puncte pierdute după partida cu SCM Craiova (Cazul "Ecusaonele"), atunci partida va fi, foarte probabil, decisivă pentru stabilirea câştigătoarei în sezonul regulat. Iar cine va termina pe locul 1 va deveni principala favorită şi pentru adjudecarea titlului în play-off-ul din primăvară.

Cazul "Ecusoanele" este unul din cele două puncte fierbinţi ale şedinţei de luni de la FRH, care au ca interes duelul HCM - CSM. Al doilea punct a apărut în aceste zile după un memoriu făcut de HCM Baia Mare şi are ca "miez de scandal" tot un ECUSON!

La precedenta şedinţă a Consiliului de Administraţie, cea de la Mioveni din 10 ianuarie, Daniel Kotecz, director sportiv la HCM şi membru forului de conducere din handbalul românesc, l-a întrebat pe Constantin Căliman, directorul general al CSM Bucureşti, cum i-a fost eliberat carnetul de oficial al danezei Mette Klit, cel de delegat (Ecuson D), pe baza căruia a stat pe banca tehnică la primele meciuri din Liga Naţională ale sezonului 2014-2015. La vremea respectivă, CSM era în litigiu cu fostul antrenor Vasile Mărgulescu, astfel că ecusonul A a fost reţinut de FRH până la rezolvarea problemelor. Iar pentru ca Mette Klit să-şi poată conduce echipa de pe margine a primit ecuson D.

HCM Baia Mare a făcut în acest caz o trimitere către regulamentul de desfăşurare al Ligii Nţaionale de handbal, în care se specifică. "Cluburile care solicită carnet de reprezentant echipă (ecuson D) pentru cetăţeni străini trebuie să prezinte acte doveditoare a calităţii caestuia, sposnor sau membru al Consiliului de Administraţie. Eliberarea şi vizarea carnetelor de oficiali se face pe baza solicitării scrise a cluburilor".

În şedinţa amintită de la Mioveni, Constantin Căliman a susţinut că Mette Klit nu este nici sponsor, nici membru în CA al CSM Bucureşti, motiv pentru care HCM Baia Mare a considerat că gruparea rivală a prezentat date false la FRH. În consecinţă, campioana României a cerut o penalitate financiară pentru CSM Bucureşti, dar şi sancţionarea vinovaţilor, inclusiv a antrenoarei Mette Klit, cu suspendarea pe o perioadă de minimum şase etape! Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci CSM Bucureşti ar urma să dispute jocurile cu Corona Braşov şi HCM Baia Mare fără Mette Klit pe bancă.

Mai mult, Baia Mare a cerut suspendarea pe minimum cinci luni a directorului general Constantin Căliman în urma unor declaraţii făcute în mass-media şi a unor reacţii avute pe contul personal de Facebook.

Contactat telefonic pentru a-şi spune punctul de vedere pe acest subiect, Constantin Căliman s-a abţinut să comenteze.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Sursa: Prosport