eStire.ro

Articol actualizat la: 09 February 2018, 20:33

HCM Baia Mare - Gyor 18-26 sau România - Ungaria 2-8. Campioana României a ratat nu mai puţin de 24 de situaţii şi rămâne pe ultimul loc

HCM Baia Mare - Gyor 18-26 sau România - Ungaria 2-8. Campioana României a ratat nu mai puţin de 24 de situaţii şi rămâne pe ultimul loc

HCM Baia Mare a pierdut cu 26-18 partida cu Gyor din grupa 2 a Ligii Campionilor şi are nevoie de un parcurs de excepţie în ultimele patru partide pentru a prinde sferturile de finală.

Şi când joacă slab, Gyor este o echipă greu de învins, indiferent de numele adversarei. În urmă cu o săptămână, Larvik a reuşit totuşi să rămână în "picioare" până la final şi a furnizat supriza. Succesul campioanei Norvegiei a impulsionat şi HCM, dar reprezentanta României nu a folosit aceeaşi reţetă. Din contră, echipa lui Tone Tiselj a prins o zi şi mai slabă şi a încheiat cu o înfrângere la un scor destul de mare: 26-18.

Fără Gorbicz şi Amorim, absente din diferite motive, Gyor şi-a mai pierdut din forţa anului 2014. Aguilar şi Sen, cele care le-au înlocuit la linia de 9 metri, sunt jucătoare importante în handbalul european, dar n-au strălucirea vedetelor lui Martin Ambros, care au avut roluri decisve la câştigarea Ligii Campionilor în ultimele două ediţii. Dar chiar şi în actuala formulă, formaţia maghiară a câştigat la pas partida din România: a patra consecutivă jucată în ţara noastră. Gyor a primit un ajutor nesperat şi din partea echipei HCM Baia Mare. Elevele lui Tone Tiselj s-au întrecut în ratări şi au făcut-o mare pe Orsolya Herr, care a terminat jocul în poartă cu cifre impresionante, 45% procentaj, cu 17 intervenţii!

Campioana Europei a condus jocul din minutul 1 şi până la final, fiind înregistrată o singură egalitate: 1-1 (min. 5). Baia Mare a alergat permanent după egalare, dar în puţine ocazii a reuşit să se apropie de adversară. Heidi Loke şi Susann Muller au părut a fi principalele griji pentru HCM, care într-o primă fază a reuşit să le anihilize. Din momentul în care interul dreapta şi-a găsit reperele, atunci diferenţa a început să crească: 13-8 (min. 30). Muller a marcat multe goluri importante de la linia de 9 metri.

Baia Mare a beneficiat de mai multe minute superioritate în această partidă (10-4), dar nu a găsit soluţii pentru a-şi surprinde adversara nici în astfel de momente. Forţări în atac, pase greşite şi mai ales ratările excesiv de multe, 24 până la final, au făcut ca HCM să bată pasul pe loc. Do Nascimento nu s-a regăsit, Gjeorgjievska a trăit doar din sclipiri, poarta nu a fost de foarte mare ajutor, iar soluţiile de pe bancă au întârziat să apară. Şi la acest joc, Tiselj a mizat foarte puţin pe Ksenia Makeeva, una dintre handbalistele cu cel mai bun randament în mandatul lui Costică Buceschi. Raportat la ce a jucat Baia Mare în toamnă, la HCM nu se văd încă schimbări importante. Şi mai trist, româncele au fost inexistente, contribuţia lor la acest joc fiind concretizată prin două goluri ale Elizei Buceschi şi şapte intervenţii ale Paulei Ungureanu. În schimb, pentru Gyor, într-o altă echipă multinaţională, maghiarele au fost mult mai vizibile, au înscris 8 goluri, iar Herr a avut evoluţia consemnată şi mai sus, cu 17 intervenţii.

Într-un final, Heidi Loke a dat recital, reuşind să marcheze nu mai puţin de patru goluri în interval de două minute şi jumătate. Până la urmă, piesele grele de la Gyor, Susann Muller şi Heidi Loke, s-au întrebuinţat doar cât a fost nevoie pentru a asigura echipei din Gyor o victorie facilă. Kovacsics şi Herr au completat careul de aşi al formaţiei maghiare.

HCM Baia Mare a rămas pe ultimul loc în grupă după acest joc şi teoretic ar avea nevoie de cel puţin 5 puncte în ultimele patru jocuri pentru a prinde sferturile de finală. În schimb, pentru Gyor a mai rămas un singur obiectiv în Grupa 2, o revanşă cu Larvik, în urma căreia şi-ar putea recâştiga locul 1.

HCM Baia Mare - Gyor 18-26

HCM: Gjeorgjevka 4, Do Nascimento 4, Lobach 3, Buceschi 2, Abbingh 2, Herrem 2, Davydenko 1
Gyor: Muller 8, Loke 7, Kovacsics 6, Aguilar 2, Sen 1, Bodi 1, Korsos 1


HCM Baia Mare şi Gyor se întâlnesc într-un meci din cadrul Grupei 2 a Ligii Campionilor. Înaintea acestui joc, formaţia maghiară are 8 puncte, iar campioana României - 2 puncte.

După o perioadă de timp în care a avut multe probleme de lot, HCM Baia Mare poate înscrie pe foaia de joc, la meciul cu Gyor (duminică, ora 18.30), 16 handbaliste. Una dintre jucătoarele importante ale echipei din ultimii ani, Luciana Marin a reintrat la antrenamente în această săptămână şi este aptă de joc pentru partida cu gruparea maghiară. Centrul echipei băimărene a fost operată de menisc în noiembrie 2014, după o perioadă în care a jucat cu mari probleme. Din acest motiv, ea a şi ratat Campionatul European din decembrie.

Interesant este faptul că Luciana Marin a fost operată în toamna trecută de medicul formaţiei din Gyor, Laszlo Szalasy, care va sta şi duminică pe bancă la meciul din Liga Campionilor. Intervenţia chirurgicală a avut loc la Gyor, în aceeaşi clinică în care au mai fost operate alte două jucătoare din echipă, Melinda Geiger şi Laura Oltean. Ca şi în cazul Lucianei, cele două colege au ajuns tot pe mâna medicului formaţiei din Gyor, născut în România, în Odorheiu Secuiesc.

HCM Baia Mare va înfrunta Gyor cu următoarea echipă: Ungureanu, Arenhart, Cetăţeanu - portari; Abbingh, Ardean, Buceschi, Davydenko Do Nascimento, Gjeorgjievka, Herrem, Lobach, Marin, Makeeva, Pîrvuţ, Szucs, Tătar.

Gyor va miza la meciul din România pe următoarea formaţie: Grimsbo, Herr, Csapo - portari; Aguilar, Hornyak, Bodi, Kedlikova, Korsos, Kovacsics, Lima de Araujo, Loke, Milanovic, Muller, Planeta, Sen, Szepesi.

HCM Baia Mare şi Gyor s-au întâlnit şi în sezonul trecut în grupele Ligii Campionilor, formaţia maghiară câştigând atunci cu 33-21. Faţă de meciul din toamna anului 2013, jucat în România, componenţa celor două formaţii s-a schimbat radical: la HCM se mai regăsesc în echipa de azi 6 fete, iar la Gyor - 7 handbaliste.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Sursa: Prosport