eStire.ro

Articol actualizat la: 06 February 2018, 17:10

Imaginea după care un drum de noapte Braşov - Chişinău nu mai pare atât de dificil. Corona a intrat în febra meciului cu Astrakhan din optimele Cupei EHF

Imaginea după care un drum de noapte Braşov - Chişinău nu mai pare atât de dificil. Corona a intrat în febra meciului cu Astrakhan din optimele Cupei EHF

Corona Braşov atacă optimile de finală ale Cupei EHF, sâmbătă (ora 17:00) urmând să susţină prima manşă, în deplasare, cu Astrakhan. Formaţia lui Bogdan Burcea a ajuns încă de joi în Rusia, uiar vineri, la ora jocului, are programat antrenamentul oficial.

După şase ani de zile, Corona Braşov, echipa care a preluat palmaresul fostei Rulmentul, a trecut din nou primul tur al unei cupe europene. În sezonul 2008-2009, formaţia braşoveană cu o pleiadă de vedete în componenţă, Barbosa, Amariei, Woo Sun Hee, Stanca, Munteanu, Gogârlă, Alexandrescu, Horvat, Niculae, Barcan, Juhasz şi Şorodoc, se oprea în semifinalele Cupei EHF după o "dublă" de coşmar cu Itxako Estella, care avea să câştige şi trofeul. Acum, Corona încearcă să urmeze acelaşi traseu şi chiar dacă nu mai are echipa de acum 6 ani are toate motivele să spere într-un traseu lung, având în vedere că din echipă fac parte cel puţin 10 handbaliste care au cochetat cu naţionala României în ultimul an.

Formaţia pregătită de Bogdan Burcea a ajuns deocamdată în faza optimilor, unde va întâlni un adversar redutabil, Astrakhan Astrakhanocka. Şi din lotul adversarei fac parte câteva handbaliste de top, în frunte cu Kunetcova, Vyakhireva şi surorile Zhilinskayte, toate componente ale naţionalei Rusiei. Pentru echipa braşoveană principalul obstacol înaintea acestui joc a fost însă deplasarea, una foarte lungă, compusă dintr-un drum cu autocarul până la Chişinău şi apoi două zboruri până la Astrakhan.

Corona a fost cazată la un hotel de patru stele, "Park Inn Hotel", plasat lângă gara şi autogara din Astrakhan. Imaginea de peste drum... hazlie pentru lotul braşovean (foto mai jos), având în vedere forma şi starea autobuzelor care transportă regulat călători.

Înaintea plecării din ţară, jucătoarele echipei braşovene s-au arătat încrezătoare manşei tur. "Părerea mea este că suntem peste Astrakhan ca joc, dar trebuie să demonstrăm acest lucru şi pe teren", a declarat portarul Ana Maria Mîrcă. Antrenorul Bogdan Burcea a declarat la conferinţa de presă că adversara joacă un sistem 6-0 în apărare, unu care incomodează formaţiile din România, iar Corona va juca în meciul tur la rezultat.

Adriana Ţăcălie şi Oana Cîrstea nu au făcut deplasarea, în timp ce Oana Bondar, care a suferit o ruptură musculară la muşchii fesieri are şanse mici să joace.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Sursa: Prosport