eStire.ro

Articol actualizat la: 06 February 2018, 16:11

Interes uriaş la Roman pentru cel mai important meci de handbal din istoria oraşului. Florentin Pera: "Încercăm tot ce se poate pentru a produce o surpriză"

Interes uriaş la Roman pentru cel mai important meci de handbal din istoria oraşului. Florentin Pera: "Încercăm tot ce se poate pentru a produce o surpriză"

HCM Roman şi formaţia daneză FC Midjylland se înfruntă sâmbătă, de la ora 11:00, în prima manşă a optimilor Cupei Cupelor.

Este al doilea sezon din istoria clubului când HCM Roman este angrenată pe două fronturi, intern şi extern. Echipa pregătită de Florentin Pera s-a calificat în optimile Cupei Cupelor, iar sâmbătă, de la ora 11:00, are cel mai important meci pe care l-a disputat vreodată într-o cupă europeană, partidă cu FC Midjylland. Formaţia daneză a jucat în 2014 în Turneul Final 4 al Ligii Campionilor. În 2007, reprezentanta judeţului Neamţ a ajuns până în semifinalele Challenge Cup, dar niciun adversar întâlnit nu a fost de talia celui de acum.

Interesul pentru acest joc este uriaş la Roman, care dispune de o sală de câteva sute de locuri. "Bilete nu mai sunt. Cererea a fost cel puţin dublă pentru acest joc, dar nu s-a putut face faţă", ne-a relatat Florentin Pera, antrenorul echipei HCM Roman.

FC Midjylland are în componenţă câteva jucătoare de top din Europa, în frunte cu campioana olimpică Ida Alstad (Norvegia), cu olandeza Nicke Groot, dar şi cu câteva handbaliste de bază din naţionala Danemarcei: Thorsgaard, Stine şi Line Jorgensen, ultima achiziţionată pentru sezonul următor de CSM Bucureşti.

"Cu siguranţă, adversarul este foarte valoros. Respectăm valoarea lui FC Midjylland, dar am convingerea că, evoluând acasă, vom face un meci bun şi, de ce nu, să obţinem un rezultat pe măsura aşteptărilor propriilor suporteri", a declarat Pera. Antrenorul echipei HCM Roman a creditat formaţia daneză cu prima şansă la calificarea în sferturi: "FC Midjylland a fost în Top 4 sezonul trecut în Europa, are şi multe jucătoare care au evoluat la Euro în decembrie 2014. Noi ne vom juca însă şansele şi vom încerca tot ce se poate pentru a produce o surpriză".

HCM Roman s-a calificat în optimile Cupei Cupelor, după ce a trecut în dublă manşă de formaţia suedeză Skuru IK (30-30 şi 24-19). În schimb, FC Midjylland şi-a început parcursul în preliminariile Ligii Campionilor, dar a fost eliminată surprinzător de Radnicki (Serbia). În turul 3 al Cupei Cupelor, formaţia daneză a întrecut fără probleme Kuban Krasnodar, cu 31-17 şi 34-23.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Sursa: Prosport