eStire.ro

Articol actualizat la: 10 February 2018, 21:09

Minaur Baia Mare, în Final Four-ul Cupei României după ce a învins Dinamo, la Bucureşti, cu 32-29

Minaur Baia Mare, în Final Four-ul Cupei României după ce a învins Dinamo, la Bucureşti, cu 32-29

HCM Minaur a reuşit la Bucureşti ceea ce nu izbutise în urmă cu cinci zile pe teren propriu. Echipa maramureşeană a încheiat la egalitate manşa tur din sferturile Cupei României cu Dinamo, 26-26, însă a reuşit să se impună luni, în returul de la Bucureşti, cu 32-29 (13-14).

Meciul a început cu un moment de reculegere ţinut în memoria lui Marian Cozma, fostul jucător dinamovist de la a cărui dispariţie s-au împlinit duminică şase ani. ”Păsărilă” a fost ucis pe 8 februarie 2009, într-un club de noapte din Veszprem. Momentul de reculegere l-a marcat cel mai mult pe Nikola Eklemovic, conducătorul de joc al Minaurului. Maghiarul de origine sârbă, fost coleg cu Marian Cozma la Veszprem în anul tragediei, a îndreptat la finalul momentului braţul spre fotografia uriaşă cu Marian, din Sala Dinamo, ca şi cum ar fi vrut să-l salute pe ”Păsărilă”.

Minaur, 31 de goluri în patru jucători!

Meciul a fost extrem de tensionat. Dinamo a început mai bine şi s-a desprins la două goluri (6-4), însă Minaurul a revenit şi a ţinut tabela în echilibru. Prima repriză a fost a portarilor, Irimuş (Dinamo) şi Tatai (Minaur) făcând minuni între buturi. Dinamovistul, originar din Baia Mare, a avut 12 intervenţii, între care şi trei aruncări de la 7 metri.

Repriza a doua a început de la 14-13 pentru Dinamo, dar în numai 7 minute, Minaurul s-a desprins la 19-15! Gazdele au mai avut un moment bun, în care au revenit (24-24, min. 47), dar finalul a aparţinut jucătorilor de la Minaur, mai exacţi la finalizare. Practic, oaspeţii au câştigat acest meci în patru jucători: Eklemovic 9 goluri, Sadoveac 9, Fotache 7, Pribanic 6. A mai marcat Pera un gol. Pentru Dinamo, au înscris în principal Diaw 8, Şandru 6, Vrankovic 4.

Minaur Baia Mare s-a calificat astfel în Final Four-ul Cupei României, alături de HCM Constanţa, HC Odorhei şi Energia Pandurii Tg. Jiu.

 

Sursa: Prosport