eStire.ro

Articol actualizat la: 08 February 2018, 15:32

Rudi Stănescu a calificat HCM Constanţa în turneul Final 4 al Cupei României. Campioana României aleargă după un record pe care nu l-a reuşit nici Steaua în perioada în care aduna titluri pe bandă

Rudi Stănescu a calificat HCM Constanţa în turneul Final 4 al Cupei României. Campioana României aleargă după un record pe care nu l-a reuşit nici Steaua în perioada în care aduna titluri pe bandă

HCM Constanţa a învins Poli Timişoara cu 27-24, în deplasare, în returul sferturilor de finală ale Cupei României, după ce în prima manşă a fost învinsă, în faţa propriilor suporteri, cu 28-26. HC Odorhei şi Energia Tg. Jiu sunt alte două formaţii calificate în Final 4.

HCM Constanţa îşi continuă parcursul în Cupa României, unde înceracă să câştige trofeul pentru al 5-lea sezon consecutiv. După ce a pierdut manşa tur cu 28-26, chiar pe teren propriu, trupa lui Zvonko Sundovski a reuşit să întoarcă rezultatul pe terenul echipei Poli Timişoara şi să aceadă în turneul Final 4. HCM a câştigat cu 27-24, la sfârşitul unui meci în care a fost condusă aproximativ 45 de minute, chiar şi la diferenţă de 5 goluri (scor 14-9). Un mare merit pentru această calificare îl are Rudi Stănescu, portarul care a făcut un meci aproape perfect în repriza a doua şi care şi-a ajutat echipa să revină într-un moment în care totul părea compromis.

HCM Constanţa are astfel şansa de a deveni prima echipă din handbalul românesc care câştigă Cupa României de cinci ori la rând. Nici Steaua, în perioada 1979-1990, când a obţinut 11 din cele 12 titluri în Liga Naţională, nu a reuşit o asemenea performanţă în a doua întrecere internă. Patru trofee consecutive în Cupa României au obţinut Steaua (2007-2010) şi HCM Constanţa (2011-2014). 

Alături de HCM Constanţa, în turneul Final Four s-au mai calificat Energia Tg. Jiu şi HC Odorhei. Calificarea gorjenilor este oarecum surprinzătoare, având în vedere că în Liga Naţională a avut un sezon foarte slab, în care a cochetat permanent cu ultimele două poziţii. Chiar dacă a cedat cu 26-20 în returul cu CSM Bucureşti, Energia s-a calificat graţie rezultatului din tur: 32-25. HC Odorhei s-a calificat, în schimb, la pas în turneul final al Cupei României, după două victorii clare cu HC Vaslui, 34-23, respectiv 39-33.

Ultima echipă pentru turneul Final 4 se va afla luni seara, după partida din Bucuresşti dintre Dinamo şi Minaur (ora 18:00). În tur, cele două formaţii au terminat la egalitate, scor 26-26.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Sursa: Prosport