eStire.ro

Articol actualizat la: 06 February 2018, 17:55

Tone Tiselj - Ambros Martin 2-2. HCM Baia Mare - Gyor propune un duel între doi dintre cei mai apreciaţi antrenori ai handbalului feminin

Tone Tiselj - Ambros Martin 2-2. HCM Baia Mare - Gyor propune un duel între doi dintre cei mai apreciaţi antrenori ai handbalului feminin

HCM Baia Mare dispută duminică, de la ora 18.30, un meci de gală în Liga Campionilor, cu deţinătoarea trofeului, Gyor. Dacă formaţia maghiară este aproape calificată în sferturile de finală, deşi meciurile din Main Round abia au început, în schimb, pentru campioana României este un joc esenţial, iar o victorie ar însemna "aur curat".

Pentru handbalul românesc, Gyor a devenit un adversar de tradiţie, în ultimii ani având mai multe bătălii dure cu Oltchim, dar şi întâlniri cu "U" Cluj şi HCM Baia Mare. Campioana Europei nu a mai pierdut un meci în România din 2012, de la semifinala Ligii Campionilor cu Oltchim (scor: 35-31). De fapt, de atunci, numărul înfrângerilor suferite de Gyor în Europa pot fi numărate la degetele unei mâini: 3 la număr, cu Buducnost (finală, mai 2012), Oltchim (acasă, semifinale 2013) şi Larvik (săptămâna trecută).

Dacă la o statistică pe ultimii 5 ani între echipe din România şi Gyor formaţia maghiară este într-un avantaj clar, în schimb, la nivelul băncilor tehnice disputa este mult mai echilibrat. Partida dintre HCM Baia Mare şi Gyor propune şi un duel interesant al antrenorilor Tone Tiselj (53 ani), respectiv Ambros Martin (46 ani). Se vor afla faţă în faţă doi dintre cei mai reputaţi antrenori pe plan european în handbalul feminin. Fiecare a câştigat de două ori Liga Campionilor, Ambros Martin având însă avantajul faptul că trofeele lui sunt mai "proaspete". Tiselj a câştigat titlurile în Champions League în 2001 şi 2013, la cârma unei echipe - Krim Ljubljana, cu care se aseamănă mult, ca şi forţă financiare şi organizare, cea a lui Ambros Martin - Gyor. Spaniolul este antrenorul care a reuşit să scape de ghinion formaţia maghiară după mai multe finale pierdute, iar în ultimele două sezoane a condus-o spre câştigarea trofeului.

Pe cifre, Tiselj şi Martin sunt pe picior de egalitate, dar pe fapte spaniolul are şi alte avantaje. Pe lângă faptul că are un lot mai valoros la dispoziţie, Ambros Martin are echipa pe mână de doi ani şi jumătate. În schimb, Tone Tiselj abia a reuşit să se familiarizeze cu HCM, după ce a poposit în România la sfârşitul anului 2014.

Partida de duminică se va desfăşura cu casa închisă. Oficialii băimăreni au susţinut că pentru acest joc cu Gyor ar fi avut nevoie de o sală cu 10.000 de locuri pentru a satisface cererile suporterilor.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Sursa: Prosport