eStire.ro

Articol actualizat la: 10 February 2018, 00:14

EXCLUSIV | Domul din Londra. Partenerul lui Florin Mergea vorbeşte pentru ProSport. Inglot: "Vrem să ajungem la Turneul Campionilor"

EXCLUSIV | Domul din Londra. Partenerul lui Florin Mergea vorbeşte pentru ProSport. Inglot: "Vrem să ajungem la Turneul Campionilor"
 

Dacă pentru Florin Mergea semifinala atinsă la Roland Garros a reprezentat cea mai bună performanţă a carierei la Melbourne, Inglot s-a mai aflat de două ori în sferturile unui turneu de Grand Slam: în 2013, la US Open şi în 2014, la Australian Open. Prima filă a colaborării dintre Dominic şi Florin s-a scris la turneul de categorie 250 de puncte, de la Metz (Franţa - calificare în sferturi). După cinci turnee jucate în 2014, concretizate cu două semifinale, sezonul 2015 a debutat pentru cuplul româno-englez cu o finală la Auckland, cedată 6-7(1), 4-6 împotriva perechii Leander Paes / Raven Klaasen.

Bună ziua Dominic, felicitări pentru parcursul vostru la Australian Open. Cum a fost?
Bună ziua. Openul Australian a fost un start excelent de an. Suntem foarte mulţumiţi mai ales că am reuşit să trecem de fraţii Bryan pe arena Hisense. O să fie o amintire de neuitat. Eu şi Florin ştim că mai avem de lucrat pentru a menţine acest start.

Cum este relaţia ta cu Florin?
Relaţia mea cu Florin este una foarte bună. Acesta a fost principalul motiv pentru care am ales să joc alături de el. Noi suntem prieteni foarte buni în afara terenului şi ne completăm în teren foarte bine. Amândoi vrem acelaşi lucru, să câştigăm turnee importante şi să ajungem la Turneul Campionilor.


Florin Mergea, alături de soţia sa, Daiana, la Roland Garros Foto: Marius HUŢU

"Vrem să începem să jucăm în forţă şi să controlăm efectiv jocul"

Cum a început acest parteneriat?
Eu şi fostul meu partener (n.r. - Treat Huey) am încetat să mai jucam după US Open şi am hotărât să vorbesc cu Florin despre un viitor parteneriat. În acel moment amândoi căutam un alt partener, el spunându-mi că nu va mai juca cu Marin Draganja. Din acel moment am început să lucrăm până la sfârşitul anului. La început au fost câteva urcuşuri si coborâşuri pentru noi, jucând la început diferit de cum eram obişnuiţi. Între timp am suferit o accidentare, dar la începutul anului am făcut nişte ajustări alături de Florin şi până acum ne merge foarte bine.

Care sunt planurile tale alături de Florin?
Anul acesta avem multe planuri, vrem să ne întărim jocul, să începem să jucăm în forţă şi noi să controlăm efectiv jocul, iar în final poate reuşim să câştigăm nişte titluri.

Mulţumesc pentru timpul acordat si mult succes în continuare!
Mulţumesc şi eu!

Interviu de Valentin Olteanu

Sursa: Prosport