eStire.ro

Articol actualizat la: 08 February 2018, 09:20

România joacă azi pentru a accede în play-off-ul Grupei Mondiale. Halep o întâlneşte pe Muguruza în duelul care poate decide soarta întâlnirii

România joacă azi pentru a accede în play-off-ul Grupei Mondiale. Halep o întâlneşte pe Muguruza în duelul care poate decide soarta întâlnirii
 

Echipa de Fed Cup a României joacă astăzi, pe Patinoarul Dunărea din Galaţi, pentru a se califica în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Prima zi a duelului dintre România şi Spania s-a terminat la egalitate, astfel încât toţi ochii sunt îndreptaţi spre primul meci al zilei de duminică dintre jucătoarele numărul unu în cele două echipe, Simona Halep (3 WTA) şi  Garbine Muguruza (24 WTA).

Partida, care va începe la ora 12:00, are o miză importantă pentru că învingătoarea îşi duce echipa la un punct de barajul pentru Grupa Mondială şi oferă echipei sale şansa de a încheia partida după patru meciuri, fără partida de dublu. "Va fi un meci dificil pentru că împotriva Muguruzei am pierdut o dată şi are un mic avantaj, dar este un nou meci, o altă suprafaţă, jucăm în sală, ceea ce mie îmi place. Am încredere că pot să o înving”, a spus Simona despre partida de azi cu Garbine. Cele două jucătoare s-au întâlnit o singură dată, în 2014, în turul secund al turneului de la Wuhan din China, când iberica a învins-o pe Simona în 3 seturi, 2-6, 6-2, 6-3.


Meciul Simonei va fi urmat de partida dintre Irina-Camelia Begu - Silvia Soler-Espinosa şi, dacă va fi cazul de meciul de dublu Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu - Lara Arruabarrena/Anabel Medina Garrigues.
 

 

După prima zi a duelului din turul întâi al Grupei Mondiale II a Fed Cup, România şi Spania sunt la egalitate, 1-1. Simona Halep (3 WTA) a învins-o pe Silvia Soler-Espinosa ( 67 WTA) cu 6-2, 6-1. Irina Begu (34 WTA) a pierdut în faţa Garbinei Muguruza (24 WTA) cu  6-3, 6-2.

Câştigătoarea întâlnirii dintre România şi Spania va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială, în compania unei învinse din primul tur al Grupei Mondiale. Învinsa întâlnirii de la Galaţi va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială II, în compania unei echipe din Grupa I.


 

Sursa: Prosport