eStire.ro

Articol actualizat la: 06 February 2018, 19:01

Semne bune tenisul are. Dica şi Jianu, doi puşti români, au câştigat cel mai puternic turneu dedicat juniorilor. Pe urmele lui Federer

Semne bune tenisul are. Dica şi Jianu, doi puşti români, au câştigat cel mai puternic turneu dedicat juniorilor. Pe urmele lui Federer
 

Nini Gabriel Dica (14 ani) şi Filip Jianu (14 ani) au câştigat în această săptămână proba de dublu la Le Petits As, cel mai puternic turneu destinat juniorilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi14 ani. Dica şi Jianu au învins în finala competiţiei care s-a desfăşurat la Tarbes (Franţa) perechea formată din Marek şi Tseng (Polonia/Taipei), scor 7-5, 5-7, 10-7.

Cei doi sunt speranţele tenisului masculin românesc, iar acum au intrat într-o galerie selectă şi pe plan internaţional. Turneul Le Petits As, supranumit şi "Campionatul Mondial al Tenisului", este recunoscut pentru numele mari care i-au călcat pragul de-a lungul timpului. Simona Halep (3 WTA) a mers la Tarbes în cadrul ediţiei din 2005, liderul mondial Novak Djokovic a participat în urmă cu 14 ani, Roger Federer (2 ATP) a făcut sfert de finală în 1995, în timp ce Rafael Nadal (3 ATP) a câştigat ediţia din 2000.


Foto: Dica (stânga) şi Jianu (dreapta) au câştigat proba de dublu a turneului la care au luat parte 250 de sportivi

Dica s-a remarcat şi pe tabloul de simplu al competiţiei la care au participat sportivi din 45 de ţări, ajungând până în semifinale. Timişoreanul este recunoscut pentru tehnica fantastică pe care o posedă, demonstrată anul trecut la un turneu în Croaţia: a reuşit atunci o execuţie incredibilă, marcă înregistrată Roger Federer. Coechipierul său, Filip Jianu, este şi el un tânăr de perspectivă, care ocupă locul 4 în Europa la categoria sa de vârstă.

 

Sursa: Prosport