eStire.ro

Articol actualizat la: 10 February 2018, 19:57

Iorgulescu se ţine tare. Jucători ca Wesley, Eric sau Lacina Traore nu vor mai putea ajunge în Liga 1: "Noi am luat doar brazilieni de mâna a doua"

Iorgulescu se ţine tare. Jucători ca Wesley, Eric sau Lacina Traore nu vor mai putea ajunge în Liga 1: "Noi am luat doar brazilieni de mâna a doua"

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că fotbaliştii din afara Uniunii Europene care vin să joace în Liga I "trebuie să aibă puţină calitate", el precizând că limitarea jucătorilor extracomunitari propusă va ajuta echipa naţională a României.

"Am discutat cu Franco Baresi şi mi-a spus că aceeaşi problemă o au şi ei în campionatul italian cu jucătorii extracomunitari. Şi amândoi suntem de părere că fotbaliştii care vin din ţări extracomunitare trebuie să aibă puţină calitate. Noi ne-am limitat la trei selecţii la loturile naţionale, nu cerem prezenţa în 75 la sută din meciurile din ultimul an cum se cere în Anglia de exemplu. Încercăm să facem paşi mici, dar benefici fotbalului românesc. A fost vreun jucător convocat la naţionala Braziliei şi care a venit în România? Nu. Noi luăm brazilienii de mâna a doua, pe cei de la naţională îi iau cluburile din campionatele puternice care îi pot plăti. Noi impunem aceasă regulă pentru a avea mai mulţi români care să poată fi selectaţi la echipa noastră naţională", a spus Iorgulescu.

Adunarea Generală a LPF a adoptat, la 27 ianuarie, mai multe modificări ale regulamentului, care urmează să fie înaintate Comitetului Executiv al FRF, una dintre acestea făcând referire la interzicerea legitimării de jucători extracomunitari fără cel puţin trei selecţii la echipele naţionale.

Noul pachet de măsuri prin care LPF doreşte încurajarea formării jucătorilor la nivel naţional urmează să fie înaintat spre aprobare Comitetului Executiv al FRF, aplicarea acestuia fiind programată pentru returul sezonului 2016-2017 al Ligii I.

Sursa: MEDIAFAX

Sursa: Prosport