eStire.ro

Articol actualizat la: 10 February 2018, 10:35

Orange "U" Cluj. Ogăraru vrea să schimbe jumătate de echipă pentru retur şi pregăteşte patru olandezi titulari

  • Orange "U" Cluj. Ogăraru vrea să schimbe jumătate de echipă pentru retur şi pregăteşte patru olandezi titulari
  • Orange "U" Cluj. Ogăraru vrea să schimbe jumătate de echipă pentru retur şi pregăteşte patru olandezi titulari
  • Orange "U" Cluj. Ogăraru vrea să schimbe jumătate de echipă pentru retur şi pregăteşte patru olandezi titulari
  • Orange "U" Cluj. Ogăraru vrea să schimbe jumătate de echipă pentru retur şi pregăteşte patru olandezi titulari
  • Orange "U" Cluj. Ogăraru vrea să schimbe jumătate de echipă pentru retur şi pregăteşte patru olandezi titulari

La “U” Cluj se va vorbi olandeza în retur, aşa cum şi-a dorit George Ogăraru încă de la venirea în Ardeal. Contingentul olandez s-a mărit în această iarnă cu încă trei jucători, iar aceştia par să fie favoriţii antrenorului după partidele amicale din Turcia.

“U” Cluj a jucat şapte partide de verificare în cantonament şi a încheiat stagiul de pregătire cu trei victorii, două egaluri şi două înfrângeri. George Ogăraru a folosit mai multe variante de echipă, dar pare că s-a decis asupra primei garnituri cu care va relua sezonul. E o echipă din care nu lipsesc surprizele, Ogăraru părând că va merge pe mâna noilor veniţi. “Nu ne-am conturat încă un prim unsprezece, dar în mare ştim ce vrem şi unde vrem să ajungem. Ne-am îndeplinit ce ne-am propus în cantonament, iar jucătorii noi s-au integrat foarte rapid şi au cu toţii caractere puternice. Cei noi au adus un plus de valoare, de viteză şi sper că şi de eficacitate”, a spus Ogăraru.

Panagopoulos, titular cu CFR

Universitatea va avea o faţă schimbată în primele meciuri oficiale din 2015, iar prima modificare va fi în poartă. Cum Veselovsky, titularul obişnuit, a fost accidentat şi nu a jucat în niciun meci de pregătire, Panagopoulos are şanse mari să fie portarul titular, pe 4 martie, în Gruia. Grecul a fost titular în cinci din cele şapte partide amicale din Turcia şi, cel mai probabil, Ogăraru va merge pe mâna lui la reluarea sezonului, chiar dacă şi slovacul va fi recuperat. “Sperăm ca în două săptămâni să fie apt şi Veselovsky”, a spus Ogăraru.                            
 
"Gravenberch e mai bun fundaş central"
 
Din partidele amicale se poate observa şi faptul că defensiva Universităţii se va schimba aproape în totalitate, faţă de turul campionatului. Pe flancul drept, Jovanovic pare să-i fie favorit lui Ciupe, sârbul fiind utilizat în patru partide amicale, ca titular, în timp ce Ciupe a fost încercat şi pe flancul stâng. În centrul defensivei, Skvorc şi Gravenberch este cuplul de fundaşi centrali pe care va merge Ogăraru, chiar dacă olandezul a fost reprofilat din atacant.

“Gravenberch dă un randament mai bun ca fundaş central pentru ceea ce ne dorim noi. El a mai jucat pe acest post, dar l-am folosit atacant în tur pentru că îl aveam pe Ninu ca fundaş”, a spus antrenorul. Pe stânga, jucătorul deţinut în co-proprietate cu Benfica, Martins, pare în acest moment titularul postului. “Sper să câştig Cupa cu U Cluj. Mă simt foarte bine aici, chiar dacă nu ştiam nimic de România înainte să vin”, a spus fostul international de junior al Portugaliei.


George Ogăraru va include în primul "11" al Universităţii mai mulţi jucători transferaţi în această iarnă

Pe mâna fostului căpitan de la Den Bosch

Şi compartimentul median va suferi modificări în retur. Ogăraru a folosit în amicale un sistem cu trei mijlocaşi, în care Raul Costin şi Ceppelini par să fie titulari de drept. Lângă cei doi are şanse foarte mari să joace ultimul transferat de clujeni, olandezul Van den Broek. Jucătorul de 27 de ani are avantajul că a bifat peste 170 de partide pentru Den Bosch în liga secundă olandeză, fiind cel mai cunoscut dintre jucătorii transferaţi în iarnă.

Lemnaru se bate cu "Kluivert" în atac

Transferurile lui Castillion şi Zijler, dar şi revenirea lui Morar îi oferă multe posibilităţi lui Ogăraru pentru atac. În sistemul cu trei atacanţi gândit de tehnician, olandezul Zijler şi portughezul Viveiros sunt variantele pentru postul de extremă dreapta, cu un plus pentru jucătorul adus în această iarnă, folosit titular în patru amicale.

Pe stânga, Mengolo pare prima variantă, dar Vlad Morar, care a marcat de două ori în amicale, are şi el şanse importante de a începe titular. Marea supriză ar putea apărea în poziţia de “vârf” împins. Lemnaru a marcat un singur gol în partidele amicale, iar evoluţiile sale din finalul sezonului trecut au fost sub aşteptări. Astfel, nu este exclus ca noul adus, Castillion, poreclit noul „Kluivert” să-i ia faţa „căpitanului” Universităţii.

“Ocazii de gol am avut în amicale, dar lui Lemnaru îi lipsesc golurile din acţiune. El a avut şi un handicap fizic, după revenirea de la Steaua, dar acum sperăm să revină la o formă mai bună”, a spus George Ogăraru.


Vlad Morar (al doilea jucători din stânga) va începe ca rezervă returul la Universitatea Cluj


Amicale "U" Cluj şi echipele de start folosite:

U - Guizhou 1-0 (Van den Broek)
Panagopoulos - Ciupe, Skvorc, Gravenberch, Martins - Costin, Van den Broek, Ceppelini - Mengolo, Castillion, Zijler

U - Wienner Neustadt 2-1 (Castillion, Neag)
Panagopoulos - Jovanovic, Skvorc, Gravenberch, Ciupe - Costin - Ceppelini, Van den Broek - Zijler, Lemnaru, Mengolo

U - Chernomorets Odesa 0-3
Panagopoulos - Ciupe, Skvorc, Neag, Martins - Costin - Cristocea, Ceppelini - Viveiros, Lemnaru, Calcan

U - Szombathelyi Haladas 1-1 (Lemnaru)
Panagopoulos - Jovanovic, Neag, Gravenberch, Ciupe - Lungu - Ceppelini, Kovacs - Zijler, Morar, Mengolo

U - Shinnik Yaroslavl 1-3 (Ciupe - pen.)
Dolha - Ciupe, Skvorc, Gravenberch, Martins - Costin - Ceppelini, Cristocea - Viveiros, Lemnaru, Mengolo

U - Haladas under 21 3-0 (Morar, Ceppelini, Skvorc)
Niczuly - Jovanovic, R. Crişan, Neag, Bratu - Paulinho, Lungu, Cristocea - Viveiros, Lemnaru, Morar

U - SV Rodinghausen 1-1 (Morar)
Panagopoulos - Jovanovic, Skvorc, Neag, Martins - Costin - Kovacs, Paulinho - Zijler, Morar, Castilion

Echipa tip: Panagopoulos - Jovanovic, Skvorc, Gravenberch, Martins - Costin - Van den Broek, Ceppelini - Zijler, Lemnaru (Castillion), Mengolo (Morar)

4 jucători a transferat Universitatea în această iarnă: Castillion, Zijler, Martins şi Van den Broek

Foto: Facebook / Universitatea Cluj

Sursa: Prosport