eStire.ro

Articol actualizat la: 10 February 2018, 20:22

Nu se găsesc 800 de lei pentru Liţă Dumitru: "Am făcut cerere la FRF pentru rentă viageră, dar am primit veşti cum că mie nu o să mi se aprobe"

Nu se găsesc 800 de lei pentru Liţă Dumitru: "Am făcut cerere la FRF pentru rentă viageră, dar am primit veşti cum că mie nu o să mi se aprobe"

În vârstă de 65 de ani, Ion "Liţă" Dumitru, mijlocaşul care a evoluat in 57 de partide pentru echipa naţională, se confruntă cu mari probleme financiare, motiv pentru care a depus o cerere la Federaţia Română de Fotbal pentru a obţine o rentă viageră.

Fostul antrenor de la Steaua II a dezvăluit pentru "Ring" că pensia de 1.200 de lei nu îi ajunge, dar că a primit deja semnale conform cărora nu va primi renta viageră şi a vorbit despre cum oameni precum Iordănescu şi Mircea Lucescu nu ar trebui să fie mai presus de el: "Am 65 de ani şi am făcut cerere la FRF. Mi s-a spus că mă aflu pe o listă de câteva zeci de foşti de fotbalişti care aşteaptă acest ajutor din partea federaţiei.

Ba chiar am primit şi veşti cum că mie nu o să mi se aprobe. Nu ştiu cine hotărăşte acolo cine primeşte şi cine nu aceşti bani de care eu am mare nevoie. Pentru că acum eu o să am o pensie de maximum 12 milioane de lei vechi. Cu banii ăştia nu se poate trăi. Eu sunt Liţă Dumitru şi unul singur a fost Liţă Dumitru pentru fotbalul românesc", a răbufnit fostul jucător care are 443 de apariţii pe prima scenă fotbalistică, acolo unde a marcat de 76 de ori.


Fostul jucător al Rapidului, Stelei şi Universităţii Craiova a evoluat ultima dată la un turneu final cu naţionala în 1970, la Campionatul Mondial din Mexic

Ion "Liţă" Dumitru a continuat să vorbească despre perioada grea prin care trece, neînţelegând de ce oameni precum Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu ar trebui să beneficieze de rentă viageră. "Observ că foşti fotbalişti, precum Anghel Iordănescu sau Mircea Lucescu, primesc rente viagere şi nu ştiu câtă nevoie au ei de banii ăştia. Adică pe mine chiar m-ar ajuta, în timp ce ei nu cred că au nevoie de câteva milioane de lei vechi. A fost fotbalist bun Iordănescu, dar în România nu cred că au fost mulţi mai buni ca mine", a mai declarat fostul mijlocaş al naţionalei pentru sursa citată.

Suma pe care foştii fotbalişti o primesc de la Federaţia Română de Fotbal ca rentă viageră este de 800 de lei.

Sursa: Prosport