eStire.ro

Articol actualizat la: 09 February 2018, 22:32

Barcelona acuză voalat Realul în cazul transferului lui Neymar: cum se apără catalanii

Barcelona acuză voalat Realul în cazul transferului lui Neymar: cum se apără catalanii

Barcelona va fi acţionată în judecată ca persoană juridică în transferul lui Neymar, clubul catalan fiind acuzat de fraudă fiscală.

Agenţia de presă EFE susţine că reporterii au văzut documente care prezintă decizia Ministerului de Finanţe privind cazul transferului atacantului brazilian Neymar. Potrivit informaţiilor sursei citate, procurorii au cerut judecătorului Pablo Ruz, cel care a judecat speţa încă de la început, să închidă procesul, acuzând clubul catalan ca persoană juridică, dar şi pe fostul preşedinte, Sandro Rosell, şi pe actualul conducător, Josep Maria Bartomeu, de fraudă fiscală. Tot EFE susţine că Bartomeu e acuzat de o fraudă de 2,8 milioane de euro, în timp ce Rosell se face vinovat de trei delicte fiscale!

Josep Maria Bartomeu dă vina voalat pe cei de la Real Madrid pentru situaţia în care se află Barcelona. Bartomeu a declarat pentru postul naţional de televiziune din Spania că Real a supralicitat la transferul lui Neymar, obligând astfel Barcelona să pluseze pentru a-l achiziţiona pe brazilian. Mai mult, preşedintele catalanilor lasă să se înţeleagă că cei de la Real ar fi reclamat Barcelona pentru nereguli în privinţa transferului.

"Nu am făcut nimic greşit şi spunem adevărul. Transferul lui Neymar s-a realizat în prezenţa celor mai buni avocaţi din ţară. Alţii l-au vrut pe Neymar, au supralicitat, dar nu au reuşit să-l transfere şi nu le convine acest lucru. Cineva a depăşit clar limitele. Nu spun că Real s-ar afla în spatele acestei situaţii, dar tatăl lui Neymar mi-a spus că a primit oferte din partea a două cluburi: Barca şi Real", a declarat Bartomeu pentru sursa citată.

Postul de radio Cadena SER a reuşit să pună mâna pe rechizitoriu şi, din calculele Fiscului spaniol, transferul lui Neymar a costat 94,8 milioane de euro, devenind, astfel, al doilea cel mai scump din istoria fotbalului, cu doar 200.000 de euro mai puţin decât cel al lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid.

Sursa: Prosport