eStire.ro

Articol actualizat la: 07 February 2018, 13:15

Cum a încercat Reghecampf să-i spele imaginea lui Pintilii: "El a venit la mine şi mi-a zis că se sacrifică pentru binele echipei". Arabii au altă variantă

Cum a încercat Reghecampf să-i spele imaginea lui Pintilii: "El a venit la mine şi mi-a zis că se sacrifică pentru binele echipei". Arabii au altă variantă

Situaţia lui Mihai Pintilii la Al Hilal este incertă, după ce Georgios Samaras a fost transferat şi i-a ocupat locul în echipă pentru jucători străini. Internaţionaţionalul român ar putea fi împrumutat la Steaua, dar există şi riscul să nu mai joace până în vară, dacă cele două cluburi nu se înţeleg. Al Hilal n-a plătit nici acum suma pentru transferul de la Steaua, dar au afirmat că vor rezolva problema până pe 14 februarie.

Mihai Pintilii a plecat la Al Hilal în vara lui 2014 împreună cu Laurenţiu Reghecampf, dar timpul a demonstrat că nu a fost chiar cea mai inspirată decizie. Atras cu un milion de euro pe sezon, internaţionalul român n-a stat prea mult pe gânduri când a semnat contractul. Din păcate pentru el, n-a reuşit să confirme şi a intrat în dizgraţia conducerii clubului din Arabia Saudită. După aproximativ 6 luni de la transfer, a primit vestea că nu mai intră în planurile echipei.

Impresarii şi Reghecampf au încercat să-i spele imaginea

Imediat după ce s-a anunţat oficial că nu mai este dorit la Al Hilal, în România Pintilii a fost prezentat ca un erou. Impresarul jucătorului, dar şi Laurenţiu Reghecampf, au afirmat că despărţirea de Al Hilal a venit la dorinţa lui Pintilii, care s-a sacrificat pentru a elibera un loc pentru străini, destinat lui Samaras.

Atacantul grec a fost primit ca un adevărat star, dar în acelaşi timp l-a forţat pe Reghecampf să scape de un jucător străin. Regulamentul în Arabia Saudită îi interzice unei echipe să folosească mai mult de trei jucători străini. Reghecampf avea de ales între Tae-Hwi Kwak, Thiago Neves şi Pintilii.

Fostul antrenor al Stelei ar fi vrut să renunţe la Thiago, din cauza relaţiilor reci pe care le are cu acesta, dar conducerea clubului i-a transmis clar: Pintilii este cel care va pleca. Cum rezultatele ca antrenor al lui Al Hilal nu-l ajută în discuţiile cu şefii, lui Reghecampf nu i-a rămas decât să înghită să sec şi să accepte, susţin cei de la aleqt.com.

Într-o încercare disperată de a-i spăla imaginea lui Pintilii - jucător care-i este foarte apropiat - Reghecampf şi agentul mijlocaşului au prezentat în România informaţia că, de fapt, mijlocaşul a dorit să se sacrifice pentru binele echipei. O informaţie falsă.


Mihai Pintilii a fost la Al Hilal departe de forma pe care a arătat-o la Steaua


Ceea ce am facut, am facut spre binele echipei. Aveam mare nevoie de un atacant, mai ales pentru meciurile din Champions League. Pentru mine, a fost o decizie foarte grea. Vreau sa ii multumesc lui Pintilii, a inteles aceasta situatie. Chiar el a venit la mine si mi-a spus ca, pentru binele echipei, se poate sacrifica. Am decis ca in urmatoarele patru luni, Pintilii fie sa fie imprumutat, fie sa ramana la noi sa se antreneze", Laurenţiu Reghecampf, la Dolce Sport


Al Hilal n-a plătit încă banii pentru transferul lui Pintilii

În prezent, Pintilii se află în Antalya, pentru turneul pe care-l va desfăşura naţionala. În tot acest timp, el speră că situaţia lui se va clarifică. Prima variantă adusă în discuţie a fost împrumutul la Steaua până în vară. Salariul ar fi urmat să-i fie suportat de Al Hilal, urmând ca în următoarea fereastră de transferuri Al Hilal să decidă dacă-l păstrează sau nu.

Este însă o variantă pe care Steaua nu o agreeză. Conducerea lui Al Hilal nu a virat nici acum în conturile Stelei cele 2,5 milioane de euro. Data limită a fost decembrie 2014, dar conducerea Stelei a decis să prelungească termenul până în luna februarie. Campioana României îşi doreşte să primească banii şi nu-şi doreşte o revenire a Pintilii în contul sumei restante.

Conform goal.com, ediţia în arabă, Valeriu Argăseală le-a transmis celor de la Al Hilal că Steaua va depune o plângere la FIFA, dacă nu vor respecta termenul final pentru achitarea obligaţiilor: "Trebuia ca Al Hilal să plătească la mijlocul lunii decembrie restanţele din suma de transfer pentru Pintilii, dar nu s-a întâmplat, aşa că le-am dat termen până pe 14 februarie. În acest moment, noi nu avem niciun acord încheiat pentru transferul lui Pintilii", a declarat Valeriu Argăseală, conform goal.com.
 

Sursa: Prosport