eStire.ro

Articol actualizat la: 06 February 2018, 16:04

Suma reală pentru care Buş a fost vândut în Anglia. Oficial, s-a scris despre 500.000 de euro, dar în Anglia a apărut altceva

Suma reală pentru care Buş a fost vândut în Anglia. Oficial, s-a scris despre 500.000 de euro, dar în Anglia a apărut altceva

Suma de transfer pentru care Sergiu Buş a plecat de la ŢSKA Sofia la Sheffield Wednesday reprezintă acum motiv de discuţie în Bulgaria. Conform sportal.bg, banii pe care i-ar fi plătit englezii pentru atacantul român ar fi fost mai mulţi decât suma declarată oficial, 500.000 de euro.

Sergiu Buş a ajuns în Anglia în această iarnă, după ce a reuşit să atragă atenţia prin evoluţiile sale de la ŢSKA Sofia. Golgheter în Bulgaria după prima parte a campionatului, cu 10 reuşite, românul de 22 de ani a fost unul dintre transferurile pe care Sheffield Wednesday le-a făcut după ce clubul a fost preluat de un consorţiu thailandez.

Suma anunţată în Bulgaria în această tranzacţie a fost de 500.000 de euro. În realitate, presa din Bulgaria susţine însă că aceasta ar fi fost de aproximativ 1,3 milioane de euro. La prima vedere, pare a fi vorba despre un caz asemănător cu cele din "Dosarul Transferurilor", din România.

Cei de la Sportal.bg susţin însă că a fost o informaţie interpretată greşit. ŢSKA Sofia a primit acum 500.000 de euro pentru Buş, dar această sumă reprezintă doar o tranşă din preţul de transfer. După negocieri, cele două cluburi au fost de acord ca banii pentru Buş să fie viraţi în tranşe, dar ŢSKA a pus condiţia ca prima rată să fie de cel puţin 500.000 de euro. Clubul bulgar are mari probleme financiare şi are nevoie de bani pentru a-şi lua licenţa.

Pe lângă suma de transfer pentru care ŢSKA Sofia şi Sheffield s-au înţeles, clubul bulgar ar urma să mai primească unele bonusuri în funcţie performanţele lui Sergiu Buş, dar şi dacă echipa reuşeşte să promoveze în Premier League. În prezent, după 28 de etape, Sheffield se află pe locul 10 în Championship, cu 38 de puncte, la 9 distanţă de primul loc care duce la barajul pentru promovare.

Sursa: Prosport