eStire.ro

Articol actualizat la: 08 March 2018, 12:06

Samsung a anunţat data lansării televizorului modular cu diagonala de 3,70 metri poreclit „Peretele”

Samsung a anunţat data lansării televizorului modular cu diagonala de 3,70 metri poreclit „Peretele”

Samsung a prezentat pentru prima dată „peretele” în cadrul conferinţei CES 2018 de la Las Vegas. Acesta va fi cel mai mare televizor produs în serie din lume, dimensiunile acestuia fiind cel puţin impresionante. Diagonala lui este de peste trei metri şi jumătate.

„Peretele” este un televizor modular, fără margini de jur împrejurul display-ului, care va fi lansat în această vară, în luna august. Tehnologia de la baza acestuia se numeşte MicroLED şi, conform spuselor oficialilor companiei sud-coreene, este capabilă să ofere perfomanţe demne de display-urile OLED, şi să aibă, în acelaşi timp, o durată de viaţă mai mare.

Noul televizor de la Samsung este cu atât mai impresioant datorită faptului că poate fi configurat să funcţioneze modular, adică să împartă ecranul în mai multe părţi, pe baza cerinţelor de vizionare ale clientului. Nu este chiar un televizor de pus în sufragerie, ci este destinat mai degrabă spaţiilor largi din lobby-urile clădirilor de birouri.

Cu toate că Samsung a anunţat data oficială a lansării noului televizor, compania din Coreea de Sud nu a sepecificat încă cât va costa peretele. Însă dacă e să ne luăm după tehnologia folosită la fabricarea acestuia şi la dimensiunile ieşite din comun, „peretele” va fi, cu siguranţă, unul dintre cele mai scumpe televizoare din lume.

Sursa: Adevarul