eStire.ro

Articol actualizat la: 10 December 2018, 19:02

Cât de mare a fost cererea pentru Samsung Galaxy Note 3

Cât de mare a fost cererea pentru Samsung Galaxy Note 3

Samsung anunţă că a ajuns la o premieră cu Galaxy Note 3, în două luni a livrat aproape 10 milioane de unităţi. Este mai lent decât Galaxy S4, dar adevărata încetinire s-ar putea vedea în viitor.

În două luni, Samsung a reuşit să livreze 10 milioane de unităţi Galaxy Note 3. Acest phablet a fost lansat înainte de IFA 2013, într-un eveniment al Samsung din Germania, şi urmează drept „frate“ mai mare pentru Galaxy S4. În urmă cu doi ani, Samsung inventa această categorie, acum a ajuns să trimită spre magazine milioane de astfel de dispozitive. UnwiredView notează însă că în 2014 s-ar putea să-i fie ceva mai greu. 

Samsung Galaxy S4 a ajuns la 10 milioane de unităţi livrate în 26 de zile, iar între aprilie şi iulie fuseseră livrate 20 de milioane de exemplare. Asta înseamnă că pentru primele milioane de unităţi a fost o cerere foarte mare, dar apoi a scăzut treptat. E vorba de livrări, deoarece producătorii nu spun exact câte au vândut, uneori nici nu pot furniza cifre atât de repede, deoarece dispozitivele ajung la operatori şi în magazine de unde ajung să fie vândute propriu-zis.

Până în toamnă, Samsung a ajuns să vândă circa 5-6 milioane de unităţi de Galaxy S4 pe lună, ajungând la o cifră de aproape 40 de milioane până în octombrie. În cazul Note 3, primele cinci milioane de bucăţi au fost livrate în 34 de zile, iar peste alte 41 au fost trimise şi restul de cinci. În 2014, Samsung a plănuit să vândă 360 de milioane de telefoane şi 100 de milioane de tablete, conform unor date din noiembrie, înainte de publicarea cifrelor privind vânzările. Totuşi, între timp a tăiat 30 de milioane de unităţi din numărul de telefoane estimate spre vânzare.

Anul acesta, Galaxy Gear a debutat şi Samsung susţine că e gata să mizeze puternic pe piaţa dispozitivelor portabile. Este încă un produs în portofoliul sud-coreenilor, ultimele cifre indicau 800 de mii de modele livrate, dar fără vreo veste despre vânzări. Se poate ca 2014 să fie un an mai dificil pentru Samsung, dar ar putea miza mai mult pe piaţa dispozitivelor ieftine, unde deja are foarte multe modele, faţă de concurenţă.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe despre Samsung:

Filosofia unui gigant: Samsung vrea să le facă pe toate şi să le facă foarte repede. Cum au ajuns asiaticii de la nişă la mase

VIDEO Samsung a lansat un nou telefon: dotări de Galaxy Note 3 în corp de S4

VIDEO După Apple şi Google, Microsoft îşi bate joc de o tabletă de la Samsung

Galaxy S4 şi HTC One vândute de Google trec la cea mai nouă versiune de Android

Sursa: Adevarul