eStire.ro

Articol actualizat la: 07 January 2018, 12:44

CES 2014 - Asus Transformer Book Duet - cel mai interesant laptop al începutului de an are două sisteme de operare

CES 2014 - Asus Transformer Book Duet - cel mai interesant laptop al începutului de an are două sisteme de operare

Asus a anunţat Transformer Book Duet (TD300), primul dispozitiv din lume care oferă patru moduri de lucru: laptop şi tabletă cu Windows, laptop şi tabletă cu Android. Utilizatorii pot comuta de la un sistem de operare la celălalt în doar 4 secunde, fie că folosesc portabilul ca laptop, fie ca tabletă.

O simplă atingere a butonului Instant Switch sau a tastei virtuale de pe tabletă face trecerea rapidă din mediul Android la Windows şi viceversa. Integrând un procesor Intel Core i7, Transformer Book Duet poate fi chiar de două ori mai rapid decât tabletele de pe piaţă ce folosesc procesoare ARM, susţin reprezentanţii Asus.

Patru moduri de lucru, laptop şi tabletă cu două sisteme de operare şi Instant Switch

Asus Transformer Book Duet (TD300) este un dispozitiv capabil să ruleze atât ca tabletă cu Android sau Windows 8.1, cât şi ca notebook.

Utilizatorii pot comuta între cele două sisteme de operare prin apăsarea butonului Instant Switch sau a unei taste virtuale de pe tabletă. Transformer Book Duet dispune de un puternic procesor Intel Core i7 cu grafică Intel HD şi de 4GB DDR3L 1600 memorie, componente ce-i sporesc performanţa.

Asus susţine că totul va fi fluid şi rapid, în momentul comutării, fără întreruperi,  permiţându-i utilizatorului să reia lucrul de unde a rămas pe fiecare sistem de operare. Fără a apela la virtualizare, Instant Switch îi permite fiecărui sistem în parte să folosească întreaga putere a procesorului Intel.

Performanţe audio-video

ASUS Transformer Book Duet (TD300) are un ecran tactil cu diagonală de 13.3 inci, rezoluţie 1920 x 1080 Full HD şi panou IPS. Interfaţa multi-touch are o sensibilitate şi o viteză de reacţie superioare cerinţelor Microsoft pentru mediul Windows 8.1. Pe partea de sunet, portabilul vine cu tehnologia Asus SonicMaster.

Transformer Book Duet dispune de o cameră HD frontală cu microfon integrat pentru conferinţe online. Tableta oferă 128GB stocare pe SSD, capacitate ce poate fi extinsă prin folosirea unui card MicroSD de până la 64GB.

Dock-ul cu tastatură include un hard disk de 1TB, porturi USB 3.0 şi USB 2.0, port de reţea, ieşire HDMI 1.4 cu suport 1080p.

 

Urmareste-ne si pe Facebook - Tech Adevarul. Discutam si dezbatem acolo. https://t.co/sE0Bm2vxzZ pic.twitter.com/weed5vaH1l

— Tech Adevarul (@TechAdevarul) December 15, 2013
Sursa: Adevarul