eStire.ro

Articol actualizat la: 07 January 2018, 17:52

CES 2014 - Periuţa de dinţi inteligentă ştie secretele dentiştilor cei mai buni

CES 2014 - Periuţa de dinţi inteligentă ştie secretele dentiştilor cei mai buni

Dispozitivele simple, dar activate cu ajutorul inteligenţei artificiale şi a conectivităţii în Cloud par a fi viitorul. Kolibree este o periuţă de dinţi care te face mai sănătos, prezentată la CES 2014 în Las Vegas.

Periuţă de la Kolibree vrea să fie mai bună decât dentistul nostru, a anunţat fondatorul Loic Cessot din Franţa. "Vom reinventa periajul. Tehnologia din industrie nu a mai evoluat de ani. Nu trebuie să te periezi mai tare, ci mai inteligent", a declarat Cessot pentru Discovery.

Periuţa de dinţi conţine un accelerometru şi senzori care analizează obiceiurile noastre de periaj şi detectează cât de mult tartru s-a dus după o spălare. Datele sunt trimise prin Bluetooth la iPhone sau iPad pentru o analiză.

Aplicaţia instalată de utilizatori pe telefon sau tabletă oferă un scor pentru periaj. Programul ne spune unde nu suntem atenţi, unde facem diferenţe şi unde mai trebuie să insistăm. De asemenea, în timp vom vedea evoluţia periajului nostru.

Aplicaţia este conectată şi la alţi utilizatori, iar francezii care au creat-o spun că e făcută şi pentru ca părinţii să se lupte cu cei mici pentru cine se spală cel mai bine pe dinţi.

"Când foloseşti o periuţă normală nu ştii niciodată când ai terminat. Ar puea fi 30%. Singura persoană care ştie e dentistul", a spus fondatorul firmei Kolibree.

Iniţial, aceasta a fost pe Kickstarter, iar preţurile erau cuprinse între 99 şi 200 de dolari, în funcţie de model.
 

Urmareste-ne si pe Facebook - Tech Adevarul. Discutam si dezbatem acolo. https://t.co/sE0Bm2vxzZ pic.twitter.com/weed5vaH1l

— Tech Adevarul (@TechAdevarul) December 15, 2013
Sursa: Adevarul